Combaterea risipei alimentare

Orzul – caracteristici, beneficii și utilizări în brutărie

Orzul are o îndelungată istorie, fiind o cereală de bază și una dintre cele mai vechi plante de cultură. Cunoscut și sub numele de Hordeum Vulgare, orzul face parte din familia Poaceae și este folosit de mai bine de 10 000 de ani, atât de oameni, cât și de animale. De-a lungul timpului s-au descoperit mai multe tipuri de orz: orzul decorticat (conține ce mai mare cantitate de nutrienți), iarba de orz (frunzele tinere sunt o sursă de vitamine și minerale), făina de orz (poate fi un substitut pentru făina de grâu) și apa de orz (băutură vegetală ce conține complexul de vitamine B).

Fiind o cereală integrală, orzul este bogat în fibre (atât solubile, cât și insolubile) și proteine care oferă multe beneficii. Datorită proprietățiilor sale și conținutului de vitamin și minerale, orzul este un puternic energizant.

Cu o aromă și o textură deosebită, făina de orz este ideală în brutărie și patiserie. Un plus al acestui tip de făină este acela că ovăzul contribuie la îmbunătățirea aromii de dospire a produselor. Făina de orz poate fi folosită și în combinație cu făina de grâu pentru diferite produse de brutărie: pâine cu drojdie, blaturi pentru pizza, fursecuri, brioșe sau checuri.

Un lucru important este acela că orzul poate fi folosit inclusiv de persoanele care suferă de intoleranță la gluten. Orzul reprezintă o sursă importantă de carbohidrați și poate fi consumat în orice moment al zilei, indiferent de forma acestuia.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Orzul – caracteristici, beneficii și utilizări în brutărie

Orzul are o îndelungată istorie, fiind o cereală de bază și una dintre cele mai vechi plante de cultură. Cunoscut și sub numele de Hordeum Vulgare, orzul face parte din familia Poaceae și este folosit de mai bine de 10 000 de ani, atât de oameni, cât și de animale. De-a lungul timpului s-au descoperit mai multe tipuri de orz: orzul decorticat (conține ce mai mare cantitate de nutrienți), iarba de orz (frunzele tinere sunt o sursă de vitamine și minerale), făina de orz (poate fi un substitut pentru făina de grâu) și apa de orz (băutură vegetală ce conține complexul de vitamine B).

Fiind o cereală integrală, orzul este bogat în fibre (atât solubile, cât și insolubile) și proteine care oferă multe beneficii. Datorită proprietățiilor sale și conținutului de vitamin și minerale, orzul este un puternic energizant.

Cu o aromă și o textură deosebită, făina de orz este ideală în brutărie și patiserie. Un plus al acestui tip de făină este acela că ovăzul contribuie la îmbunătățirea aromii de dospire a produselor. Făina de orz poate fi folosită și în combinație cu făina de grâu pentru diferite produse de brutărie: pâine cu drojdie, blaturi pentru pizza, fursecuri, brioșe sau checuri.

Un lucru important este acela că orzul poate fi folosit inclusiv de persoanele care suferă de intoleranță la gluten. Orzul reprezintă o sursă importantă de carbohidrați și poate fi consumat în orice moment al zilei, indiferent de forma acestuia.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE