Combaterea risipei alimentare

Salată cretană Dakos cu pâine uscată

Locuitorii insulei Creta sunt cunoscuți pentru alimentația specific mediearaneană care îi ajută să aibă o sănătate și o longevitate de invidiat. Una dintre rețetele lor tradiționale este aceasă salată care folosește pâinea uscată, numită Dakos. Iată ce ingrediente îți trebuie ca să faci și tu o rețetă tipic cretană.

Ingrediente:

  • 1 chiflă veche, preferabil integrală
  • 3 roșii medii
  • 50g brânză Feta, tăiată cuburi
  • 10g capere
  • 1 lingură ceapă roșie mărunțită
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • sare și piper
  • 10-12 măsline Kalamata (fără sâmburi), mărunțite
  • un praf de oregano uscat

Preparare:

Taie roșiile cubulețe și așază-le într-un bol. Peste ele, adaugă ceapa și măslinele mărunțite, caperele și uleiul de măsline. Asezonează cu sare, piper și oregano. Amestecă cu grijă toate ingredientele din castron ca să se întrepătrundă aromele.

Așază jumătățile de chiflă pe un platou, pune deasupra câteva linguri din mixul din bol, apoi presară cuburile de brânză Feta și câteva bucățele de măsline pentru decor. Lasă 15 minute pentru ca pâinea uscată să absoarbă sucul de roșii și uleiul de măsline, apoi le poți servi.

Poftă bună!

Sursă foto și rețetă: bit.ly/3lsq4mg

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Salată cretană Dakos cu pâine uscată

Locuitorii insulei Creta sunt cunoscuți pentru alimentația specific mediearaneană care îi ajută să aibă o sănătate și o longevitate de invidiat. Una dintre rețetele lor tradiționale este aceasă salată care folosește pâinea uscată, numită Dakos. Iată ce ingrediente îți trebuie ca să faci și tu o rețetă tipic cretană.

Ingrediente:

  • 1 chiflă veche, preferabil integrală
  • 3 roșii medii
  • 50g brânză Feta, tăiată cuburi
  • 10g capere
  • 1 lingură ceapă roșie mărunțită
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • sare și piper
  • 10-12 măsline Kalamata (fără sâmburi), mărunțite
  • un praf de oregano uscat

Preparare:

Taie roșiile cubulețe și așază-le într-un bol. Peste ele, adaugă ceapa și măslinele mărunțite, caperele și uleiul de măsline. Asezonează cu sare, piper și oregano. Amestecă cu grijă toate ingredientele din castron ca să se întrepătrundă aromele.

Așază jumătățile de chiflă pe un platou, pune deasupra câteva linguri din mixul din bol, apoi presară cuburile de brânză Feta și câteva bucățele de măsline pentru decor. Lasă 15 minute pentru ca pâinea uscată să absoarbă sucul de roșii și uleiul de măsline, apoi le poți servi.

Poftă bună!

Sursă foto și rețetă: bit.ly/3lsq4mg

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE