Combaterea risipei alimentare

Delicii italiene – Pâini clasice

Pâinea italiană are o istorie îndelungată, ea datând din perioada Romei Antice. Încă de pe vremea
aceea, pâinea era foarte populară, existând peste 200 de brutării care produceau și vindeau pâine.
Odată cu dezvoltarea civilizației și a progresului tehnologic, au apărut noi tipuri de pâini, cu
ingrediente variate, metode de preparare distincte și agenți de dospire diferiți. În ceea ce privește
pâinea italiană, există o gamă largă de sortimente regionale, fiecare cu caracteristicile sale unice.
Unele dintre cele mai cunoscute pâini sunt:

  1. Focaccia
    Focaccia este una dintre cele mai cunoscute și vechi pâini italiene și este originară din regiunea
    Liguaria. Textura ei este una densă și aerată, iar gustul este unul inconfundabil. Focaccia poate fi
    servită în orice moment al zilei, fie consumată ca o gustare, fie ca un aperitiv sau poate
    acompania diverse mâncăruri.
  2. Ciabatta
    Creată în anul 1982 în Veneto, Ciabatta are o crustă crocantă, un miez moale și sfărâmicios.
    Aceasta este una dintre cele mai iubite variante de pâine în Italia și este folosită adesea pentru a
    face sandvișuri.
  3. Piadina
    Piadina este un fel de pâine plată și rotundă, specifică regiunii Emilia-Romagna. Este
    asemănătoare cu o lipie, însă are o textură și un gust distinct. Aceasta se poate umple cu diferite
    ingrediente precum brânză, carne, legume și alte condimente, în funcție de preferințele fiecăruia.
  4. Filone
    Pâinea filone este un tip de pâine italiană clasică creată în Calabria. Este caracterizată de forma
    sa alungită, asemănătoare baghetei franceze, având o crustă crocantă și un miez ușor aerat. Acest
    tip de pâine este adesea folosit la prepararea sandvișurilor sau poate fi consumată la orice masă
    din zi.
  5. Cecina
    Populară în reginea Toscana, Cecina este o turtă din făină de năut și are o aromă unică datorită
    acestui tip de făină. De obicei, este savurată ca o gustare crocantă, însă poate fi servită și ca
    aperitiv sau poate însoți diverse garnituri precum brânza, mezelurile sau legumele.
    Există numeroase pâini renumite în Italia, iar printre acestea mai regăsim: Friselle, Semolina,
    Schiacciatina, Pane Toscano, Pane di Matera sau Pan Nociato.
Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Delicii italiene – Pâini clasice

Pâinea italiană are o istorie îndelungată, ea datând din perioada Romei Antice. Încă de pe vremea
aceea, pâinea era foarte populară, existând peste 200 de brutării care produceau și vindeau pâine.
Odată cu dezvoltarea civilizației și a progresului tehnologic, au apărut noi tipuri de pâini, cu
ingrediente variate, metode de preparare distincte și agenți de dospire diferiți. În ceea ce privește
pâinea italiană, există o gamă largă de sortimente regionale, fiecare cu caracteristicile sale unice.
Unele dintre cele mai cunoscute pâini sunt:

  1. Focaccia
    Focaccia este una dintre cele mai cunoscute și vechi pâini italiene și este originară din regiunea
    Liguaria. Textura ei este una densă și aerată, iar gustul este unul inconfundabil. Focaccia poate fi
    servită în orice moment al zilei, fie consumată ca o gustare, fie ca un aperitiv sau poate
    acompania diverse mâncăruri.
  2. Ciabatta
    Creată în anul 1982 în Veneto, Ciabatta are o crustă crocantă, un miez moale și sfărâmicios.
    Aceasta este una dintre cele mai iubite variante de pâine în Italia și este folosită adesea pentru a
    face sandvișuri.
  3. Piadina
    Piadina este un fel de pâine plată și rotundă, specifică regiunii Emilia-Romagna. Este
    asemănătoare cu o lipie, însă are o textură și un gust distinct. Aceasta se poate umple cu diferite
    ingrediente precum brânză, carne, legume și alte condimente, în funcție de preferințele fiecăruia.
  4. Filone
    Pâinea filone este un tip de pâine italiană clasică creată în Calabria. Este caracterizată de forma
    sa alungită, asemănătoare baghetei franceze, având o crustă crocantă și un miez ușor aerat. Acest
    tip de pâine este adesea folosit la prepararea sandvișurilor sau poate fi consumată la orice masă
    din zi.
  5. Cecina
    Populară în reginea Toscana, Cecina este o turtă din făină de năut și are o aromă unică datorită
    acestui tip de făină. De obicei, este savurată ca o gustare crocantă, însă poate fi servită și ca
    aperitiv sau poate însoți diverse garnituri precum brânza, mezelurile sau legumele.
    Există numeroase pâini renumite în Italia, iar printre acestea mai regăsim: Friselle, Semolina,
    Schiacciatina, Pane Toscano, Pane di Matera sau Pan Nociato.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE