Combaterea risipei alimentare

Pâinea – un element cheie în întreaga lume

Dacă ar fi să vorbim despre istoria pâinii, în mod automat am vorbi despre evoluția
umanității, concomitent cu dezvoltarea civilizațiilor. Producția pâinii este un proces care s-a
dezvoltat datorită tehnologiei care a luat amploare, mai ales în ultimele decenii, odată cu
progresul uman. Pâinea nu mai este doar un aliment cotidian, fără de care mulți oameni nu pot
“trăi”, ci a devenit și un simbol al culturii și al tradiției. Aroma sa este un element cheie, fiind
alimentul de bază al omenirii.

Calitatea și gustul pâinii nu a evoluat doar datorită tehnologiei avansate din zilele
noastre, ci și datorită omului. De-a lungul timpului, acesta a început să cultive soiuri diferite
de grâne, astfel ajungând să dispună de o varietate și calitate mai bună a acesteia. Este
cunoscut faptul că pâinea este un aliment consumat zilnic de către oameni, iar cantitățile de
consum sunt masive. Ceea ce permite ca producția să fie într-un număr atât de mare este
tehnologia modernă a prezentului.

Alimentul cel de toate zilele, pâinea, este un element fundamental în întreaga lume.
Dacă ne întoarcem în trecut, oamenii culegeau plante sălbatice pentru a putea fi produsă, mai
exact grâu, orz și secară. Procesul prin care acestea treceau era unul foarte simplu: se
zdrobeau, se amestecau cu apă, astfel obținându-se o pastă care era coaptă foarte bine pe cărămizi încinse. Într-un context global, dar și istoric, un exemplu este reprezentat de Egiptul
Antic, unde oamenii considerau pâinea a fi un aliment sfânt, produs din grâu fin măcinat. Pe
cealaltă parte, în Roma Antică, pâinea era produsă și servită într-un mod special, fiind un
aliment nelipsit de pe mesele romanilor. Aceștia dispuneau de ateliere specializate, iar
romanii obișnuiau să consume pâinea alături de alte alimente, astfel având un gust mai bun.

Punând focusul asupra Europei, în perioada Evului Mediu, producția de pâine a avut parte de
o schimbare. În această perioadă a fost momentul în care oamenii au început să producă
diferite tipuri de pâine, focusul fiind pe fiecare cultură sau regiune, în funcție de materiile
prime care erau disponibile la vremea respectivă.

Așadar, panificația este un factor cheie al omenirii, iar antichitatea a dat dovadă de
acest lucru, fiind un proces care s-a dezvoltat masiv de-a lungul timpului. Omenirea nu ar
putea trăi fără pâine, fie că este vorba de bagheta franțuzească, fie că este vorba despre pâinea
integrală sau pâinea albă. Indiferent de unde s-ar afla orice persoană, pâinea este un element
care nu lipsește de la o masă, fiind un element de bază în alimentație.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Pâinea – un element cheie în întreaga lume

Dacă ar fi să vorbim despre istoria pâinii, în mod automat am vorbi despre evoluția
umanității, concomitent cu dezvoltarea civilizațiilor. Producția pâinii este un proces care s-a
dezvoltat datorită tehnologiei care a luat amploare, mai ales în ultimele decenii, odată cu
progresul uman. Pâinea nu mai este doar un aliment cotidian, fără de care mulți oameni nu pot
“trăi”, ci a devenit și un simbol al culturii și al tradiției. Aroma sa este un element cheie, fiind
alimentul de bază al omenirii.

Calitatea și gustul pâinii nu a evoluat doar datorită tehnologiei avansate din zilele
noastre, ci și datorită omului. De-a lungul timpului, acesta a început să cultive soiuri diferite
de grâne, astfel ajungând să dispună de o varietate și calitate mai bună a acesteia. Este
cunoscut faptul că pâinea este un aliment consumat zilnic de către oameni, iar cantitățile de
consum sunt masive. Ceea ce permite ca producția să fie într-un număr atât de mare este
tehnologia modernă a prezentului.

Alimentul cel de toate zilele, pâinea, este un element fundamental în întreaga lume.
Dacă ne întoarcem în trecut, oamenii culegeau plante sălbatice pentru a putea fi produsă, mai
exact grâu, orz și secară. Procesul prin care acestea treceau era unul foarte simplu: se
zdrobeau, se amestecau cu apă, astfel obținându-se o pastă care era coaptă foarte bine pe cărămizi încinse. Într-un context global, dar și istoric, un exemplu este reprezentat de Egiptul
Antic, unde oamenii considerau pâinea a fi un aliment sfânt, produs din grâu fin măcinat. Pe
cealaltă parte, în Roma Antică, pâinea era produsă și servită într-un mod special, fiind un
aliment nelipsit de pe mesele romanilor. Aceștia dispuneau de ateliere specializate, iar
romanii obișnuiau să consume pâinea alături de alte alimente, astfel având un gust mai bun.

Punând focusul asupra Europei, în perioada Evului Mediu, producția de pâine a avut parte de
o schimbare. În această perioadă a fost momentul în care oamenii au început să producă
diferite tipuri de pâine, focusul fiind pe fiecare cultură sau regiune, în funcție de materiile
prime care erau disponibile la vremea respectivă.

Așadar, panificația este un factor cheie al omenirii, iar antichitatea a dat dovadă de
acest lucru, fiind un proces care s-a dezvoltat masiv de-a lungul timpului. Omenirea nu ar
putea trăi fără pâine, fie că este vorba de bagheta franțuzească, fie că este vorba despre pâinea
integrală sau pâinea albă. Indiferent de unde s-ar afla orice persoană, pâinea este un element
care nu lipsește de la o masă, fiind un element de bază în alimentație.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE