Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă ascunde miezul moale, galben-auriu, și o savoare deosebită, cu nuanțe de unt și nuci rumenite.
Datorită timpului lung de maturare, în combinație cu caracteristicile făinii Durum, această pâine dobândește o durată de valabilitate mai lungă după coacere. Deși este cel mai frecvent utilizată pentru a face paste, făina durum este, de asemenea, o alegere excelentă pentru a pregăti pâine. Grâul durum, cu un conținut ridicat de proteine, este un tip de grâu dur – de aici și denumirea sa, care în latină înseamnă “dur”- fiind numit astfel datorită rezistenței boabelor din această specie, care necesită o forță semnificativă pentru a fi măcinate.
Această pâine este ideală pentru a-ți surprinde invitații cu un platou de aperitive și bruschete gustoase sau pentru a-ți delecta papilele cu un sandwich irezistibil. În caz că te afli în pană de idei, îți sugerăm o rețetă de sandwich cu gorgonzola, curmale, bacon crocant și miere.
Începe prin a prăji sau prin a coace câteva felii de bacon până devin crocante. Taie câteva curmale fără sâmburi. Asamblează sandwich-ul cu două felii de pâine Durum. Începe cu un strat de bacon crocant, apoi adaugă brânza gorgonzola sfărâmată, curmalele și câteva nuci, iar la final adaugă un strat subțire de miere. Dacă îți dorești un plus de culoare, poți integra și smochine proaspete feliate. În loc de nuci, poți folosi alune de pădure ușor rumenite în tigaie sau cuptor.