Combaterea risipei alimentare

Gogogoșile – desertul fără vârstă

Unul dintre deserturile copilăriei noastre care ne încântă și acum este acel desert realizat din
aluat dulce, prăjit în ulei și adesea acoperit cu zahăr pudră: gogoașa.
Indiferent de regiunea în care am copilărit sau în care locuim, gogoașa ne aduce aminte mereu de
căminul în care ne-am dezvoltat. Este acel dulce pe care îl poți mânca la orice oră din zi sau din
noapte și care îți aduce mereu un zâmbet pe chip.
Astăzi, putem regăsi gogoșile în diferite forme și dimensiuni, cu diferite arome și umpluturi,
simple sau glazurate și realizate prin diverse tehnici în funcție de zona sau țara în care sunt
făcute. Indiferent de cum este făcut, acest desert fără vârstă este dens, moale pe interior și mereu
delicios.
Iată câteva variante de gogoși de care, probabil, nu ai auzit până acum:

  1. Berliner
    Originale din Germania, gogoșile Berliner sunt asemănătoare cu gogoșile noastre clasice, cele
    rotunde. Acestea sunt umplute cu gem și acoperite din belșug cu zahăr pudră. Berliner sunt
    apreciate mai ales la micul dejun, savurate lângă o cană de cafea.
  2. Loukoumades
    Celebre în Grecia și pe insula Cipru, Loukoumades sunt acele gogoșele tradiționale grecești în
    formă de bilă și care sunt prăjite până devin aurii. La sfârșit, acestea sunt date cu un strat de
    miere și aromate cu scorțișoară.
  3. Bambolone
    Populare în zona Toscana, Bambolone sunt versiunea italiană a gogoașelor Berliner. La fel de
    gustoase și de apreciate, aceste gogoși sunt umplute atât cu gem, cât și cu smântână. Se mănâncă
    în deosebi dimineața sau ca o gustare după-amiază.
  4. Malasadas
    Malasadas sunt gogoși portugheze similare ca formă și textură cu gogoșile clasice. După ce sunt
    prăjite, acestea sunt acoperite cu zahăr pudră sau cu zahăr tos. De obicei, Malasadas sunt
    consumate simple pentru a le simți aroma intensă.
  5. Churros
    Delicioasele Churros, sunt acele gogoși spaniole în formă de bețișoare umplute cu dulceață sau
    ciocolată, presărate cu zahăr și scorțișoară. Inițial acestea erau consumate la micul dejun însă,
    acum, acestea sunt savurate în special la festivaluri sau la târgurile organizate în timpul anului în
    toată lumea.
Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Gogogoșile – desertul fără vârstă

Unul dintre deserturile copilăriei noastre care ne încântă și acum este acel desert realizat din
aluat dulce, prăjit în ulei și adesea acoperit cu zahăr pudră: gogoașa.
Indiferent de regiunea în care am copilărit sau în care locuim, gogoașa ne aduce aminte mereu de
căminul în care ne-am dezvoltat. Este acel dulce pe care îl poți mânca la orice oră din zi sau din
noapte și care îți aduce mereu un zâmbet pe chip.
Astăzi, putem regăsi gogoșile în diferite forme și dimensiuni, cu diferite arome și umpluturi,
simple sau glazurate și realizate prin diverse tehnici în funcție de zona sau țara în care sunt
făcute. Indiferent de cum este făcut, acest desert fără vârstă este dens, moale pe interior și mereu
delicios.
Iată câteva variante de gogoși de care, probabil, nu ai auzit până acum:

  1. Berliner
    Originale din Germania, gogoșile Berliner sunt asemănătoare cu gogoșile noastre clasice, cele
    rotunde. Acestea sunt umplute cu gem și acoperite din belșug cu zahăr pudră. Berliner sunt
    apreciate mai ales la micul dejun, savurate lângă o cană de cafea.
  2. Loukoumades
    Celebre în Grecia și pe insula Cipru, Loukoumades sunt acele gogoșele tradiționale grecești în
    formă de bilă și care sunt prăjite până devin aurii. La sfârșit, acestea sunt date cu un strat de
    miere și aromate cu scorțișoară.
  3. Bambolone
    Populare în zona Toscana, Bambolone sunt versiunea italiană a gogoașelor Berliner. La fel de
    gustoase și de apreciate, aceste gogoși sunt umplute atât cu gem, cât și cu smântână. Se mănâncă
    în deosebi dimineața sau ca o gustare după-amiază.
  4. Malasadas
    Malasadas sunt gogoși portugheze similare ca formă și textură cu gogoșile clasice. După ce sunt
    prăjite, acestea sunt acoperite cu zahăr pudră sau cu zahăr tos. De obicei, Malasadas sunt
    consumate simple pentru a le simți aroma intensă.
  5. Churros
    Delicioasele Churros, sunt acele gogoși spaniole în formă de bețișoare umplute cu dulceață sau
    ciocolată, presărate cu zahăr și scorțișoară. Inițial acestea erau consumate la micul dejun însă,
    acum, acestea sunt savurate în special la festivaluri sau la târgurile organizate în timpul anului în
    toată lumea.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE