Combaterea risipei alimentare

Porumbul – caracteristici, beneficii și utilizări în brutărie

Cunoscut sub numele latinesc Zea Mays, porumbul este o cereală integrală fără gluten, bogată în nutrienți. Acesta este consumat la scară largă, atât de oameni, cât și de animale. Își are originea în America Centrală, însă este cultivat în întreaga lume, încă din antichitate.

Această cereală este bogată în fibre, carbohidrați, vitamine, minerale și antioxidanți. De asemenea, are un conținut relativ scăzut în proteine și grăsimi. Alături de grâu, porumbul reprezintă 80% din producția de cereale din întreaga lume. Spre deosebire de celelalte tipuri de cereale, porumbul este împărțit în șase soiuri diferite: porumbul dulce (se consumă crud), pentru ,,floricele”, porumbul pentru producția de mălai sau făină, cel sticlos (cunoscut sub numele de porumbul indian) și cel „dințos”. Împreună cu orezul, porumbul este o cereală ideală pentru consumatorii cu intoleranță la gluten sau pentru cei care doresc să renunțe la consumul alimentelor bogate în gluten. 

Dincolo de consumul ca atare (fiert, copt sau boabe), acesta este folosit în brutării în prepararea pâinii, a prăjiturilor sau a diferitelor aluaturi de pizza. Printre alimentele care se prepară cu porumb se regăsesc: pâine cu făină și mălai, pâine cu mălai, tortilla, nachos, turtă cu mălai, biscuiți sau wafe. Faina de porumb poate înlocui făina de grâu, având un gust mai pronunțat și o ușoară aromă caracteristică. 

Delicios și bogat în nutrienți, porumbul este o variantă ideală pentru orice consumator, putând fi consumat atât crud, cât și congelat sau în conservă. Va rămâne mereu o sursă principală de hrană și un aliment de bază atât în casele oamenilor, cât și în brutăriile din întreaga lume. Se regăsește în bucătăria internațională, aducând un plus de savoare și nutrienți în farfurie în preparatele mexicane, românești sau indiene. Este o cereală versatilă de bază, fiind folosită sub formă de făină, mălai, sirop de porumb sau ulei.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Porumbul – caracteristici, beneficii și utilizări în brutărie

Cunoscut sub numele latinesc Zea Mays, porumbul este o cereală integrală fără gluten, bogată în nutrienți. Acesta este consumat la scară largă, atât de oameni, cât și de animale. Își are originea în America Centrală, însă este cultivat în întreaga lume, încă din antichitate.

Această cereală este bogată în fibre, carbohidrați, vitamine, minerale și antioxidanți. De asemenea, are un conținut relativ scăzut în proteine și grăsimi. Alături de grâu, porumbul reprezintă 80% din producția de cereale din întreaga lume. Spre deosebire de celelalte tipuri de cereale, porumbul este împărțit în șase soiuri diferite: porumbul dulce (se consumă crud), pentru ,,floricele”, porumbul pentru producția de mălai sau făină, cel sticlos (cunoscut sub numele de porumbul indian) și cel „dințos”. Împreună cu orezul, porumbul este o cereală ideală pentru consumatorii cu intoleranță la gluten sau pentru cei care doresc să renunțe la consumul alimentelor bogate în gluten. 

Dincolo de consumul ca atare (fiert, copt sau boabe), acesta este folosit în brutării în prepararea pâinii, a prăjiturilor sau a diferitelor aluaturi de pizza. Printre alimentele care se prepară cu porumb se regăsesc: pâine cu făină și mălai, pâine cu mălai, tortilla, nachos, turtă cu mălai, biscuiți sau wafe. Faina de porumb poate înlocui făina de grâu, având un gust mai pronunțat și o ușoară aromă caracteristică. 

Delicios și bogat în nutrienți, porumbul este o variantă ideală pentru orice consumator, putând fi consumat atât crud, cât și congelat sau în conservă. Va rămâne mereu o sursă principală de hrană și un aliment de bază atât în casele oamenilor, cât și în brutăriile din întreaga lume. Se regăsește în bucătăria internațională, aducând un plus de savoare și nutrienți în farfurie în preparatele mexicane, românești sau indiene. Este o cereală versatilă de bază, fiind folosită sub formă de făină, mălai, sirop de porumb sau ulei.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE