Combaterea risipei alimentare

Alacul – strămoșul grâului

Cereala alac este folosită de oameni de peste 8.000 de ani și este cea mai veche formă de grâu care se cunoaște în ziua de azi. Alacul mai este cunoscut și sub denumirea de Triticum Spelta sau grâul nedecorticat. Acesta este considerat ca fiind grâul original și este bogat în substanțe nutritive;   alacul este o sursă importantă de mangan și conține o cantitate mare de proteine, vitamine și minerale.

Spre deosebire de celelalte cereale, alacul are un conținut scăzut în gluten. În urma măcinării acestei cereale se obține o făină fină și aromată de culoare albă sau neagră. Acest tip de făină conține un grad ridicat de proteine în comparație cu făina de grâu, iar aportul caloric este mult mai scăzut decât cel al făinii obișnuite. Făina de alac este integrală, perfectă pentru produsele de panificație sau brutărie. Acest tip de făină este ideal pentru prepararea pâinii, a piadinelor, a produselor de panificație, a blaturilor de pizza sau în aluatul de paste. De menționat este faptul că pâinea cu cât este mai puțin rumenită, cu atât aceasta este mai benefică pentru organismul nostru și își va păstra mai bine valorile nutritive. Brutarii pot înlocui cu ușurință făina alba de grâu, însă dacă doresc să păstreze gustul și textura preparatelor din făină de grâu, aceștia pot realiza un aluat din cantități egale de făină de alac și făină de grâu.

Alacul este ușor de digerat, însă, deși este benefic organismului nostru, acesta nu poate fi consumat de cei care au intoleranță la gluten sau de cei care suferă de boala celiacă. Odată încercate produsele din făină de alac, veți descoperi un gust delicios cu o aromă fină și plăcută de nucă. 

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Alacul – strămoșul grâului

Cereala alac este folosită de oameni de peste 8.000 de ani și este cea mai veche formă de grâu care se cunoaște în ziua de azi. Alacul mai este cunoscut și sub denumirea de Triticum Spelta sau grâul nedecorticat. Acesta este considerat ca fiind grâul original și este bogat în substanțe nutritive;   alacul este o sursă importantă de mangan și conține o cantitate mare de proteine, vitamine și minerale.

Spre deosebire de celelalte cereale, alacul are un conținut scăzut în gluten. În urma măcinării acestei cereale se obține o făină fină și aromată de culoare albă sau neagră. Acest tip de făină conține un grad ridicat de proteine în comparație cu făina de grâu, iar aportul caloric este mult mai scăzut decât cel al făinii obișnuite. Făina de alac este integrală, perfectă pentru produsele de panificație sau brutărie. Acest tip de făină este ideal pentru prepararea pâinii, a piadinelor, a produselor de panificație, a blaturilor de pizza sau în aluatul de paste. De menționat este faptul că pâinea cu cât este mai puțin rumenită, cu atât aceasta este mai benefică pentru organismul nostru și își va păstra mai bine valorile nutritive. Brutarii pot înlocui cu ușurință făina alba de grâu, însă dacă doresc să păstreze gustul și textura preparatelor din făină de grâu, aceștia pot realiza un aluat din cantități egale de făină de alac și făină de grâu.

Alacul este ușor de digerat, însă, deși este benefic organismului nostru, acesta nu poate fi consumat de cei care au intoleranță la gluten sau de cei care suferă de boala celiacă. Odată încercate produsele din făină de alac, veți descoperi un gust delicios cu o aromă fină și plăcută de nucă. 

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE