Combaterea risipei alimentare

Tradiția islandeză a coacerii pâinii la gheizer

Rúgbrauð, sau pâinea tunetului, este o pâine islandeză tradițională de secară, fiind cea mai populară pâine din Islanda timp de secole. Popularitatea sa se datorează faptului că secara era ieftină și ușor de procurat, iar pentru prepararea sa se folosea maia, care era singurul agent de dospire disponibil. Însă cel mai interesant aspect al acestei pâini este fără îndoială modul de coacere inedit.

Conform tradiției, aluatul acestei pâini se punea într-o cutie de lapte goală. Cutia de carton era apoi îngropată lângă izvoarele termale naturale și lăsată toată ziua să se coacă prin intermediul curenților geotermali din pământ. Căldura la nivel scăzut din pământ, alături de timpul îndelungat de coacere, îi conferă pâinii o aromă dulce, fără a fi prezent zahăr în compoziție.

Deși cu timpul cutiile de lapte au fost în mare parte înlocuite cu conserve sigilate, destul de multe familii și unele cafenele locale încă își coc pâinea în acest mod. Coacerea pâinii în acest fel este un proces ce necesită răbdare și dragoste, potrivită pentru zilele petrecute acasă. În mod ideal, pâinea este lăsată să se coacă peste noapte, astfel încât să poată fi servită la micul dejun.

Pentru a experimenta pe deplin savoarea tradițională, Rúgbrauð se savurează de preferință cu somon afumat sau miel. Cu toate acestea, mulți islandezi adoră, de asemenea, să o savureze cu un strat gros de unt, ca o opțiune simplă, dar delicioasă.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Tradiția islandeză a coacerii pâinii la gheizer

Rúgbrauð, sau pâinea tunetului, este o pâine islandeză tradițională de secară, fiind cea mai populară pâine din Islanda timp de secole. Popularitatea sa se datorează faptului că secara era ieftină și ușor de procurat, iar pentru prepararea sa se folosea maia, care era singurul agent de dospire disponibil. Însă cel mai interesant aspect al acestei pâini este fără îndoială modul de coacere inedit.

Conform tradiției, aluatul acestei pâini se punea într-o cutie de lapte goală. Cutia de carton era apoi îngropată lângă izvoarele termale naturale și lăsată toată ziua să se coacă prin intermediul curenților geotermali din pământ. Căldura la nivel scăzut din pământ, alături de timpul îndelungat de coacere, îi conferă pâinii o aromă dulce, fără a fi prezent zahăr în compoziție.

Deși cu timpul cutiile de lapte au fost în mare parte înlocuite cu conserve sigilate, destul de multe familii și unele cafenele locale încă își coc pâinea în acest mod. Coacerea pâinii în acest fel este un proces ce necesită răbdare și dragoste, potrivită pentru zilele petrecute acasă. În mod ideal, pâinea este lăsată să se coacă peste noapte, astfel încât să poată fi servită la micul dejun.

Pentru a experimenta pe deplin savoarea tradițională, Rúgbrauð se savurează de preferință cu somon afumat sau miel. Cu toate acestea, mulți islandezi adoră, de asemenea, să o savureze cu un strat gros de unt, ca o opțiune simplă, dar delicioasă.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE