Combaterea risipei alimentare

Tort de pâine cu amaretto și ciocolată

Acest tort savuros, sub denumirea sa originală „torta paesana”, este un desert tipic din regiunea lombardă a Italiei. În mod tradițional, acest tort era servit deseori cu ocazia sărbătorilor. Îl poți prepara anul acesta în perioada sărbătorilor pascale, pentru a presăra o nuanță internațională la masa festivă servită împreună cu cei dragi.

„Torta paesana” este un desert modest, dar aromat, preparat original cu fructe uscate, ca bază naturală de zahăr. Prin urmare, acest tort conține puțin zahăr adăugat, ceea ce-l face mai sănătos, fără însă a sacrifica din gust. Există mai multe variante ale acestei rețete, iar unele dintre ingrediente pot fi înlocuite cu orice aveți în cămară. De exemplu, dacă nu îți plac stafidele, poți utiliza alte fructe uscate sau chiar fructe proaspete. Mugurii de pin pot fi înlocuiți cu diverse tipuri de nuci. Indiferent de ingredientele pe care le utilizezi, acest tort este o modalitate foarte bună de a utiliza pâinea uscată și de a-ți delecta familia cu un preparat cu o aromă îmbătătoare.

Ingrediente

  • 300 g pâine uscată
  • 1 l lapte
  • 2 ouă
  • 120 g biscuiți amaretti
  • 100 g ciocolată neagră
  • 120 g zahăr granulat
  • 70 g stafide
  • 50 g muguri de pin
  • 50 ml suc de portocală
  • 1 linguriță coajă răzuită de portocală
  • Unt pentru a unge tava pe care o vei pune la cuptor

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C. Încălzește laptele, fără a-l lăsa însă să fiarbă.
  2. Taie pâinea în cuburi și pune-le într-un bol. Adaugă coaja de portocală, apoi laptele încălzit și amestecă bine. Acoperă bolul cu o folie de plastic și lasă amestecul la temperatura camerei timp de 30 de minute, amestecând ocazional.
  3. Într-un alt bol, amestecă stafidele și sucul de portocale. Macină biscuiți amaretti, fie într-un aparat de bucătărie, fie prin zdrobirea lor într-o pungă. Adaugă biscuiții sfărâmați în bolul cu amestecul de pâine. Topește ciocolata și amestec-o în bolul cu pâinea înmuiată în lapte.
  4. Bate ouăle și adaugă-le la amestec. Când totul este omogenizat, adaugă zahărul și mugurii de pin. Scurge sucul de portocală din bolul cu stafide și adaugă stafidele în amestecul de pâine.
  5. Unge o tavă cu puțin unt și toarnă în ea amestecul. Pune la cuptor tava pentru aproximativ 60 de minute sau până când, atunci când înțepi tortul cu o scobitoare, aceasta iese curată. Scoate tortul din cuptor și lasă-l să se răcească. Tortul este gata de servit.

Poftă bună!

Sursă rețetă: https://www.nonnabox.com/torta-paesana/

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Tort de pâine cu amaretto și ciocolată

Acest tort savuros, sub denumirea sa originală „torta paesana”, este un desert tipic din regiunea lombardă a Italiei. În mod tradițional, acest tort era servit deseori cu ocazia sărbătorilor. Îl poți prepara anul acesta în perioada sărbătorilor pascale, pentru a presăra o nuanță internațională la masa festivă servită împreună cu cei dragi.

„Torta paesana” este un desert modest, dar aromat, preparat original cu fructe uscate, ca bază naturală de zahăr. Prin urmare, acest tort conține puțin zahăr adăugat, ceea ce-l face mai sănătos, fără însă a sacrifica din gust. Există mai multe variante ale acestei rețete, iar unele dintre ingrediente pot fi înlocuite cu orice aveți în cămară. De exemplu, dacă nu îți plac stafidele, poți utiliza alte fructe uscate sau chiar fructe proaspete. Mugurii de pin pot fi înlocuiți cu diverse tipuri de nuci. Indiferent de ingredientele pe care le utilizezi, acest tort este o modalitate foarte bună de a utiliza pâinea uscată și de a-ți delecta familia cu un preparat cu o aromă îmbătătoare.

Ingrediente

  • 300 g pâine uscată
  • 1 l lapte
  • 2 ouă
  • 120 g biscuiți amaretti
  • 100 g ciocolată neagră
  • 120 g zahăr granulat
  • 70 g stafide
  • 50 g muguri de pin
  • 50 ml suc de portocală
  • 1 linguriță coajă răzuită de portocală
  • Unt pentru a unge tava pe care o vei pune la cuptor

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C. Încălzește laptele, fără a-l lăsa însă să fiarbă.
  2. Taie pâinea în cuburi și pune-le într-un bol. Adaugă coaja de portocală, apoi laptele încălzit și amestecă bine. Acoperă bolul cu o folie de plastic și lasă amestecul la temperatura camerei timp de 30 de minute, amestecând ocazional.
  3. Într-un alt bol, amestecă stafidele și sucul de portocale. Macină biscuiți amaretti, fie într-un aparat de bucătărie, fie prin zdrobirea lor într-o pungă. Adaugă biscuiții sfărâmați în bolul cu amestecul de pâine. Topește ciocolata și amestec-o în bolul cu pâinea înmuiată în lapte.
  4. Bate ouăle și adaugă-le la amestec. Când totul este omogenizat, adaugă zahărul și mugurii de pin. Scurge sucul de portocală din bolul cu stafide și adaugă stafidele în amestecul de pâine.
  5. Unge o tavă cu puțin unt și toarnă în ea amestecul. Pune la cuptor tava pentru aproximativ 60 de minute sau până când, atunci când înțepi tortul cu o scobitoare, aceasta iese curată. Scoate tortul din cuptor și lasă-l să se răcească. Tortul este gata de servit.

Poftă bună!

Sursă rețetă: https://www.nonnabox.com/torta-paesana/

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE