Combaterea risipei alimentare

Tărâțe- caracteristici, beneficii și utilizări în brutărie

Tărâțele sunt un ingredient incredibil de versatil, care oferă un plus de nutriție semnificativ produselor de brutărie și patiserie. Cu acest ingredient, te poți bucura de o gustare sănătoasă și savuroasă, fără compromisuri!

Tărâțele reprezintă stratul exterior, dur, al bobului de grâu, care este bogat în diverse substanțe nutritive și fibre. În timpul procesului de măcinare, tărâțele sunt în general îndepărtate de miezul de grâu și devin un produs secundar.

Există mai multe tipuri de făină de tărâțe disponibile. Unele mărci comercializează un amestec de mai multe tipuri de făină de tărâțe. De exemplu, o marcă de făină de tărâțe poate include făină de tărâțe de grâu, făină de tărâțe de orz și făină de tărâțe de orez.

Tărâțele de grâu au o aromă ușor dulce, cu note de nucă. Folosirea tărâțelor de grâu pentru coacerea produselor de brutărie și patiserie reprezintă o opțiune excelentă, deoarece adaugă o textură crocantă care complimentează multe preparate, cum ar fi pâinea, brioșele, clătitele, biscuiții, vafele sau chiar fursecurile. Făina de tărâțe de grâu este considerată a fi o făină consistentă și este excelentă pentru persoanele care preferă ca produsele lor de brutărie și patiserie să fie mai dense și cu un gust mai bogat.

Tărâțele sunt o importantă sursă de fibre, de ajutor în digestie. De asemenea, tărâțele de grâu sunt bogate în carbohidrați complecși, vitaminele B, acizi grași benefici și minerale precum fierul, magneziul, potasiul, fosforul, zincul, manganul, cuprul și seleniul. Mai mult decât atât, tărâțele de grâu sunt bogate în prebiotice și fibre nedigerabile. Acestea acționează ca o sursă de hrană pentru bacteriile sănătoase din intestin. Astfel, numărul acestor bacterii crește, aspect care favorizează sănătatea gastrointestinală.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Tărâțe- caracteristici, beneficii și utilizări în brutărie

Tărâțele sunt un ingredient incredibil de versatil, care oferă un plus de nutriție semnificativ produselor de brutărie și patiserie. Cu acest ingredient, te poți bucura de o gustare sănătoasă și savuroasă, fără compromisuri!

Tărâțele reprezintă stratul exterior, dur, al bobului de grâu, care este bogat în diverse substanțe nutritive și fibre. În timpul procesului de măcinare, tărâțele sunt în general îndepărtate de miezul de grâu și devin un produs secundar.

Există mai multe tipuri de făină de tărâțe disponibile. Unele mărci comercializează un amestec de mai multe tipuri de făină de tărâțe. De exemplu, o marcă de făină de tărâțe poate include făină de tărâțe de grâu, făină de tărâțe de orz și făină de tărâțe de orez.

Tărâțele de grâu au o aromă ușor dulce, cu note de nucă. Folosirea tărâțelor de grâu pentru coacerea produselor de brutărie și patiserie reprezintă o opțiune excelentă, deoarece adaugă o textură crocantă care complimentează multe preparate, cum ar fi pâinea, brioșele, clătitele, biscuiții, vafele sau chiar fursecurile. Făina de tărâțe de grâu este considerată a fi o făină consistentă și este excelentă pentru persoanele care preferă ca produsele lor de brutărie și patiserie să fie mai dense și cu un gust mai bogat.

Tărâțele sunt o importantă sursă de fibre, de ajutor în digestie. De asemenea, tărâțele de grâu sunt bogate în carbohidrați complecși, vitaminele B, acizi grași benefici și minerale precum fierul, magneziul, potasiul, fosforul, zincul, manganul, cuprul și seleniul. Mai mult decât atât, tărâțele de grâu sunt bogate în prebiotice și fibre nedigerabile. Acestea acționează ca o sursă de hrană pentru bacteriile sănătoase din intestin. Astfel, numărul acestor bacterii crește, aspect care favorizează sănătatea gastrointestinală.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE