Combaterea risipei alimentare

Supă franțuzească de ceapă

Nu te grăbi să arunci pâinea veche la gunoi. Experimentarea unor rețete noi în bucătărie poate fi extrem de interesantă și distractivă. Dacă nu știi ce ai putea să prepari cu pâinea învechită, noi venim cu o idee de preparat sofisticat dar care te ajută să reduci risipa de hrană. Ce ai zice, deci, de o supă franțuzească de ceapă?

Ingrediente:

  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 10 cepe mari
  • O linguriță zahăr
  • 100 ml vin alb sec
  • O lingură făină
  • 2 litri supă de vită
  • O linguriță cimbru
  • O baghetă franțuzească uscată sau orice tip de pâine uscată
  • 250 g cașcaval dat pe răzătoare

 

Mod de preparare:

Uleiul de măsline se încinge într-o oală mare și se călește ceapa aproximativ 5 minute, până devine moale.

Se adaugă zahărul, sare, piper și cimbrul și se lasă la caramelizat 10-15 minute la foc mare, amestecând des.

Când ceapa este caramelizată, se adaugă vinul și se lasă la fiert supa aproximativ un minut, apoi se adaugă făina și se lasă la fiert, la foc mic, o oră și jumătate, până preparatul va arăta ca o tocăniță.

Supa se pune într-un bol înalt rezistent la temperatură înaltă, iar pe deasupra se vor pune felii din pâinea întărită, cașcaval răzuit și se dă totul la cuptor încins, la 200 de grade, până cașcavalul este rumenit, adică vreo 5 minute.

Poftă bună!

Când mai aveți pâine întărită în casă, în loc să o aruncați, vă așteptăm la noi pe blog pentru și mai multe rețete delicioase! #nuaruncapâinea

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Supă franțuzească de ceapă

Nu te grăbi să arunci pâinea veche la gunoi. Experimentarea unor rețete noi în bucătărie poate fi extrem de interesantă și distractivă. Dacă nu știi ce ai putea să prepari cu pâinea învechită, noi venim cu o idee de preparat sofisticat dar care te ajută să reduci risipa de hrană. Ce ai zice, deci, de o supă franțuzească de ceapă?

Ingrediente:

  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 10 cepe mari
  • O linguriță zahăr
  • 100 ml vin alb sec
  • O lingură făină
  • 2 litri supă de vită
  • O linguriță cimbru
  • O baghetă franțuzească uscată sau orice tip de pâine uscată
  • 250 g cașcaval dat pe răzătoare

 

Mod de preparare:

Uleiul de măsline se încinge într-o oală mare și se călește ceapa aproximativ 5 minute, până devine moale.

Se adaugă zahărul, sare, piper și cimbrul și se lasă la caramelizat 10-15 minute la foc mare, amestecând des.

Când ceapa este caramelizată, se adaugă vinul și se lasă la fiert supa aproximativ un minut, apoi se adaugă făina și se lasă la fiert, la foc mic, o oră și jumătate, până preparatul va arăta ca o tocăniță.

Supa se pune într-un bol înalt rezistent la temperatură înaltă, iar pe deasupra se vor pune felii din pâinea întărită, cașcaval răzuit și se dă totul la cuptor încins, la 200 de grade, până cașcavalul este rumenit, adică vreo 5 minute.

Poftă bună!

Când mai aveți pâine întărită în casă, în loc să o aruncați, vă așteptăm la noi pe blog pentru și mai multe rețete delicioase! #nuaruncapâinea

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE