O explozie de arome și culori, concentrată într-o masă ușoară, abundentă în nutrienți. Acest preparat demonstrează cu prisosință faptul că salatele nu trebuie să fie anoste și nesățioase, dat fiind că pâinea, în combinație cu migdalele și brânza îți vor asigura o senzație de sațietate de durată.
Astfel, nu doar că vei putea să folosești pâinea uscată care altfel ar fi ajuns la coșul de gunoi, dar îi vei și impresiona pe cei dragi cu această salată extrem de ușor de făcut, dar care are un aspect spectaculos.
Ingrediente:
Crutoane
- 200g pâine veche tăiată în cubulețe
- 3 linguri ulei de măsline
- ½ linguriță pudră de chili
- ¼ linguriță sare
Salată
- 560g dovleac decojit și tăiat în cubulețe
- 60-120g struguri albi tăiați în jumătate
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță piper
- 125 ml ulei de măsline
- 120g rucola
- 4 linguri oțet
- 3 șalote, feliate foarte subțire
- 6 linguri brânză de capră sfărâmată
- 75g migdale prăjite
Instrucțiuni:
- Preîncălzește cuptorul la 200°C. Într-un bol, amestecă cuburile de pâine cu uleiul, pudra de chili și sarea. Pune amestecul într-o tavă acoperită cu folie de copt și lasă-l la cuptor până când pâinea devine aurie (aprox 5 min). Transferă crutoanele într-un bol, pentru a se răci.
- Într-un bol mare, combină dovleacul cu 2 linguri de ulei, un praf de sare și jumătate din cantitatea de piper. Transferă dovleacul într-o tavă acoperită cu foaie de copt și lasă-l la cuptor până când se frăgezește, aproximativ 20-25 minute, amestecând din când în când.
- Într-un bol mare amestecă dovleacul, crutoanele, strugurii și rucola.
- Într-un bol micuț combină restul de ulei, sare și piper împreună cu oțetul și șalotele, apoi toarnă amestecul peste salată.
- Odată adăugate migdalele și brânza de capră, salata este gata de servit.
Sfaturi: rucola poate fi înlocuită cu baby spanac, iar migdalele cu semințe de dovleac.
Poftă bună!