Combaterea risipei alimentare

Rolul pâinii într-un stil de viață echilibrat

Considerat unul dintre cele mai vechi alimente, pâinea este omniprezentă în alimentația noastră și care nu lipsește de la nicio masă a zilei. O dată cu trecerea timpului, brutarii au pregătit numeroase tipuri de pâine, atât la noi în țară cât și în lume: pâinea cu și fără drojdie, pâinea integrală, pâinea îndulcită, pâinea de porumb, cu cereale, de cartof sau cu semințe.

Acest aliment complex și bogat în nutrienți stă la baza piramidei alimentelor umane. Consumată cu moderație, pâinea poate fi aliatul tău într-un stil alimentar sănătos. Aceasta îți oferă aportul necesar de carbohidrați, de fibre, minerale și vitamine, îndeosebi vitaminele B și E. Pe lângă aceste avantaje, un alt atu al pâinii este acela că este bogată în proteine vegetale și este slabă în grăsimi. Beneficiile acestui aliment sunt multiple, însă printre cele mai importante sunt: oferă cantitatea potrivită de energie (pâinea conține circa 50% amidon și oferă volumul necesar de glucide), ajută la funcționarea în parametrii normali a funcțiilor cognitive și a sistemului nervos (dacă este consumată dimineața, pâinea îți oferă complexul necesar de glucide, proteine și fibre pentru ca organismul tău să funcționeze normal), este un bun aliat pentru controlul greutății (pâinea nu trebuie consumată alături de alimente nepotrivite – de exemplu, lângă o porție de cartofi prăjiți), ajută tranzitul intestinal datorită conținutului de fibre (cele solubile ajută organismul să absoarbă glucidele și lipidele, iar fibrele insolubile susțin tranzitul intestinal), ajută organismul la formarea globulelor roșii și a anticorpilor. 

Pentru un stil de viață echilibrat și pentru a asimila toate mineralele, vitaminele și proteinele necesare organismului nostru, este recomandat să se consume pâinea coaptă dintr-o făină mai puțin procesată. Printre cele mai potrivite tipuri de pâine se regăsesc: pâinea integrală, pâinea graham, pâinea neagră, pâinea de secară și pâinea cu tărâțe.

Dacă dorești să ai un bust de energie și mai intens, poți consuma pâine cu semințe, nuci, din cereale și, de ce nu, pâine cu fructe.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Rolul pâinii într-un stil de viață echilibrat

Considerat unul dintre cele mai vechi alimente, pâinea este omniprezentă în alimentația noastră și care nu lipsește de la nicio masă a zilei. O dată cu trecerea timpului, brutarii au pregătit numeroase tipuri de pâine, atât la noi în țară cât și în lume: pâinea cu și fără drojdie, pâinea integrală, pâinea îndulcită, pâinea de porumb, cu cereale, de cartof sau cu semințe.

Acest aliment complex și bogat în nutrienți stă la baza piramidei alimentelor umane. Consumată cu moderație, pâinea poate fi aliatul tău într-un stil alimentar sănătos. Aceasta îți oferă aportul necesar de carbohidrați, de fibre, minerale și vitamine, îndeosebi vitaminele B și E. Pe lângă aceste avantaje, un alt atu al pâinii este acela că este bogată în proteine vegetale și este slabă în grăsimi. Beneficiile acestui aliment sunt multiple, însă printre cele mai importante sunt: oferă cantitatea potrivită de energie (pâinea conține circa 50% amidon și oferă volumul necesar de glucide), ajută la funcționarea în parametrii normali a funcțiilor cognitive și a sistemului nervos (dacă este consumată dimineața, pâinea îți oferă complexul necesar de glucide, proteine și fibre pentru ca organismul tău să funcționeze normal), este un bun aliat pentru controlul greutății (pâinea nu trebuie consumată alături de alimente nepotrivite – de exemplu, lângă o porție de cartofi prăjiți), ajută tranzitul intestinal datorită conținutului de fibre (cele solubile ajută organismul să absoarbă glucidele și lipidele, iar fibrele insolubile susțin tranzitul intestinal), ajută organismul la formarea globulelor roșii și a anticorpilor. 

Pentru un stil de viață echilibrat și pentru a asimila toate mineralele, vitaminele și proteinele necesare organismului nostru, este recomandat să se consume pâinea coaptă dintr-o făină mai puțin procesată. Printre cele mai potrivite tipuri de pâine se regăsesc: pâinea integrală, pâinea graham, pâinea neagră, pâinea de secară și pâinea cu tărâțe.

Dacă dorești să ai un bust de energie și mai intens, poți consuma pâine cu semințe, nuci, din cereale și, de ce nu, pâine cu fructe.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE