Ți-e poftă de un prânz ușor, savuros, cu accente fructate? Ei bine, ai venit la locul potrivit! Această rețetă de panzanella cu pâine uscată, de inspirație italienească, va aduce în mod garantat soarele la tine în casă, chiar și în cele mai înnorate și posomorâte zile de vară!
Ingrediente (pentru 8-10 porții)
- 2-3 piersici
- 350 g roșii cherry, tăiate în jumătate
- 5 g mentă
- 5 g busuioc
- ½ ceapă roșie, tăiată mărunt
- ½ pâine feliată
- 1 lingură oțet balsamic
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 linguri ulei de măsline extra-virgin
- 150 g brânză burrata
- Sare și piper
Mod de preparare
- Taie piersicile în jumătate și pune-le într-un bol. Stropește-le apoi cu ulei de măsline și presară sare și piper după preferință. Gătește la grill piersicile timp de 5 minute sau până când devin moi și se pot vedea urmele de grill. Lasă piersicile să se răcească, apoi taie-le în pătrățele.
- Preîncălzește cuptorul la 175°C, apoi stropește tava de copt pe care o vei folosi cu ulei de măsline. Pune roșiile cherry în tavă, presară sare și piper, apoi lasă tava la cuptor timp de 15 minute.
- Pentru a face crutoanele, taie feliile de pâine în cuburi, apoi pune-le într-o tavă peste care s-a pus o foaie de copt. Stropește cubulețele cu suc de lămâie, condimentează-le cu sare, apoi gătește-le la cuptor timp de aproximativ 10 minute sau până când devin aurii.
- Pe un platou de dimensiuni mari, transferă piersicile, presară apoi roșiile, crutoanele și ceapa. Rupe în bucățele mici burrata și presar-o peste salată. Adaugă, după gust, ulei de măsline, oțet balsamic, frunze de mentă și busuioc.
Poftă bună!
(sursa: artdefete.com)