
Produsele de panificație sunt nelipsite de pe mesele noastre. Fie că vorbim despre franzelă, chifle, pita, pâine cu cartofi, pâine cu semințe sau bagheta franțuzească, acest aliment poate fi savurat alături de cele mai delicioase produse de sezon.
Fiind un aliment de bază în aproape toate culturile, pâinea poate fi consumată în foarte multe forme, având arome și texturi diferite. În zilele noastre, putem savura orice tip de pâine pe care îl dorim datorită rețetelor internaționale pe care le găsim în cărțile cu rețete sau din caietul cu rețete moștenit. Pentru fiecare perioadă a anului, putem consuma diferite tipuri de produse de panificație pentru a asimila toate beneficiile și nutrienții acestora.
În perioada primăverii, începând cu data de 1 martie până în ultima zi din luna mai, putem profita de legumele de sezon și să coacem pâine cu ceapă verde sau cu spanac. De asemenea, ne putem pregăti la micul dejun un sandwich delicios și savuros cu bagels. O alternativă dulce a pâinii este pâinea împletită challah ce merge de minune cu un cappucino, iar dacă ne dorim să savurăm o cină în stil irlandez, putem avea pe masă pâinea cu sifon.
Pentru zilele toride de vară care încep din 1 iunie și se termină pe 31 august, e bine să consumăm pâine cu o textura mai aerată precum ciabatta sau focaccia. Dacă dorim să pregătim o seara grecească alături de cei dragi, putem savura salata tzatziki împreună cu pâinea cu usturoi sau cea cu măsline.
Dacă e toamnă, ne gândim la dovleci și la aroma scorțișoarei. Începând cu 1 septembrie până pe 30 noiembrie, putem savura dimineața lângă cafeaua preferată o felie de banana bread. Pe timpul zilei putem consuma pâine preparată cu dovleac sau o pâine ușor picantă cu ierburi aromatice.
Începutul iernii ne așteptă cu o felie de cinnamon bread alături de o ciocolată caldă. Din 1 decembrie până pe 28/29 februarie putem consuma pâini cu o consistență mai densă precum pâinea de secară. Seara putem savura turte proaspete sau marmeladă pe o felie de baghetă franțuzească alături de un ceai aromat.
Indiferent de sezon, putem savura pâinea preferată în orice moment al zilei. Fie că vorbim despre pâinea proaspătă și crocantă sau pite, acestea vor completa orice meniul și ne vor da doza de energie și de nutrienți necesari organismului nostru.