
Trăim într-o lume agitată, iar timpul nu este mereu de partea noastră. Alimentele pe care le cumpărăm ajung să se strice sau să se usuce, printre acestea aflându-se și pâinea. Avem tendința să o aruncăm, însă acest lucru se poate evita, deoarece pâinea este un aliment versatil ușor de folosit și putem experimenta mai multe preparate cu aceasta, chiar dacă este uscată.
Pâinea își pierde din prospețime și se usucă, deoarece umiditatea din aceasta dispare în câteva zile. Pentru a avea o pâine din nou proaspătă se poate apela la un truc străvechi practicat de gospodine, însă foarte eficient. Primul pas al acestui truc este să ții pâinea câteva secunde sub jetul de apă, apoi, pune-o în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pe treapta de mijloc 5-10 minute. Astfel, după terminarea timpului menționat, vei putea savura o pâine caldă și crocantă. De asemenea, pâinea se mai poate împrospăta într-o tigaie alături de diferite condimente sau în cuptorul cu microunde.
Pe lângă acest truc, există mai multe modalități de refolosire a pâinii uscate. Unul dintre ele este transformarea acesteia în pesmet. Dacă pâinea nu este uscată suficient, o poți prăji și o poți mărunți. Cea mai simplă modalitate de a realiza pesmet este de a folosi un blender sau un robot de bucătărie. Desigur, o cale mai tradițională este aceea de a mărunți pâinea uscată. Acesta se va păstra într-un borcan la loc răcoros și trebuie consumat în maxim 2 săptămâni. O altă modalitate de a reînvia pâinea uscată este aceea a preparării diferitelor rețete, atât dulci, cât și sărate îndrăgite de întreaga familie. Printre acestea se află: crutoane, bruschette, blat de pizza, budincă din pâine, clătite americane, tartă din pâinici cu nuci sau frigănele. Pentru mai multe rețete puteți accesa acest link către sectiunea din site cu retete.