Imaginează-ți cum ar fi să te trezești cu mirosul proaspăt al unei pâini multicereale coapte pe piatră. Doar gândul la aroma autentică a pâinii artizanale, împletită cu parfumul intens al semințelor rumenite, este suficient pentru a lăsa gura apă.
Această bijuterie brună este preparată cu făină de secară, maia de secară și îmbogățită cu semințe de in, fulgi de ovăz, semințe de floarea-soarelui și semințe de susan. Făina și maiaua de secară îi oferă miezului un profil aromatic profund. Semințele contribuie la textura inedită și crocantă a cojii. În plus, semințele și fulgii de ovăz reprezintă un mare plus pentru aportul nutritiv al pâinii. Contribuie la echilibrarea dietei tale.
Cu un miez moale care îți va face inima să cânte și un aport ridicat de fibre, proteine și grăsimi sănătoase, pâinea multicereale este un deliciu ce nu trebuie să lipsească de pe masa celor care își doresc să facă alegeri sănătoase. De la sărat la dulce, pâinea multicereale se poate mula pe o varietate de preparate. Datorită texturii și aromei sale unice, această pâine se potrivește în special cu legumele la cuptor, salate, fructe, nuci, mezeluri, unt, gem și multe altele.
Pentru o combinație excelentă de ingrediente, încearcă rețeta noastră de toast cu piure de avocado și năut la cuptor. Mai întâi se coace la cuptor sau se prăjește la grill o felie de pâine multicereale. Apoi se pune la cuptor năutul până când devine crocant (aproximativ 15 minute), asezonat cu pudră de paprika, dulce sau picantă, în funcție de preferințe, sare și piper. Se întinde pe felia de pâine crema de avocado și se pune deasupra năutul copt.