
Atunci când auzim cuvântul pâine ne gândim automat la acel aliment pe care îl putem savura în orice moment al zilei, în orice formă, singur sau alături de un preparat delicios. Dar câți dintre noi știu că acest produs de brutărie poate fi folosit și în interiorul căminului nostru?
Acestea sunt câteva trucuri pe care le poți folosi ori de câte ori este nevoie, doar dacă ai o bucată de pâine.
- Adună sticla spartă cu ajutorul unei felii de pâine
Dacă ai spart un recipient de sticlă în bucăți mici, ia un crâmpei de pâine și strânge cioburile. Textura poroasă a acesteia va prinde toate cioburile, inclusiv cele foarte fine pe care nu le poți vedea. La sfârșit aruncă bucata de pâine la coș.
- Ajută la absorbția grăsimii din mâncare
Folosește o felie de pâine prăjită sau mai veche pentru a aduna grăsimea din supe sau ciorbă. Pâinea va absorbi toată grăsimea acumulată la suprafața oalei.
- Ajută la menținerea prospețimii cozonacului sau a prăjiturilor din aluat de pandișpan
Pentru a menține prospețimea cozonacului sau a prăjiturilor cu un aluat pufos pentru o perioadă mai lungă de timp, tot ce trebuie să faci este să așezi peste partea tăiată o felie de pâine pe care o vei fixa cu ajutorul unor scobitori.
- Ajută la curățarea râșniței de cafea
De cele mai multe ori zațul de cafea rămâne lipit de pereții râșniței și este eliminat cu greu doar cu ajutorul buretelui și a apei. Un truc bun este acela de a folosi miezul feliei de pâine atunci când vrem să curățăm râșnița. De asemenea, pâinea ajută la îndepărtarea uleiului lăsat după presarea cafelei.
- Reduce umezeala din recipiente
Pentru a scăpa de umezeala din borcanul de zahăr sau din recipientul cu prăjiturile preferate, adaugă o felie de pâine, iar aceasta va atrage toată umezeala din interior. Astfel, vei avea tot timpul zahărul proaspăt, iar prăjiturile nu vor mai face mucegăi.