Combaterea risipei alimentare

Migas în stil spaniol cu chorizo, ardei și kale

Preparatul spaniol „migas” (care s-ar traduce prin „firimituri”) este un alt exemplu elocvent pentru felul în care ingrediente foarte modeste se pot transforma în mâncăruri gustoase și sățioase, depășindu-ne orice așteptare.

Așa că e timpul să te înarmezi cu pâinea pe care o ai prin casă, precum și cu restul ingredientelor, și să îți pregătești papilele gustative pentru un prânz de milioane.

Ingrediente:

  • 60 ml ulei de măsline extra-virgin
  • 120 g piept de porc tăiat în cubulețe
  • Sare
  • 4 căței de usturoi
  • 120 g chorizo tăiat în felii
  • 2 ardei roșii, feliați
  • 120 g kale mărunțit, fără partea dură a tulpinii 
  • 230 g pâine veche, tăiată în cubulețe, fără coajă
  • 50 ml apă
  • 1 linguriță pimentón dulce sau boia dulce
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt mărunțit 
  • 2-4 ouă făcute ochiuri (opțional)
  1. Într-o tigaie mare de fontă, combină uleiul de măsline, pieptul de porc ușor sărat și usturoiul zdrobit și gătește ingredientele la foc mediu, amestecând ocazional, până când grăsimea pieptului de porc devine crocantă, pentru aproximativ 8 minute. 
  2. Adaugă chorizo-ul și continuă să gătești ingredientele până când chorizo-ul devine ușor maroniu, iar uleiul dobândește o nuanță închisă de portocaliu. Transferă pieptul de porc, chorizo-ul și usturoiul într-un bol și pune-l deoparte.
  3. Încălzește la foc mare grăsimea rămasă în tigaie, apoi adaugă ardeii cu un pic de sare și amestecă des, până când cojile de pe ardei s-au maronit, timp de aproximativ 3 minute.
  4. Adaugă kale-ul și continuă să gătești legumele, la foc mediu, amestecând des, până când kale-ul s-a înmuiat puțin (aproximativ 4 min). Transferă legumele în bolul cu carnea și pune-l la o parte.
  5. În aceeași tigaie, întinde pâinea într-un strat egal. Stropește apoi cu apă pâinea și gătește-o, amestecând des cu o spatulă metalică pentru a prinde o crustă uniformă cu ajutorul uleiului rămas în tigaie de la gătirea cărnii și a legumelor.
  6. Condimentează pâinea cu sare, după gust și continuă să o gătești. Amestecă și rupe pâinea în bucăți mai mici cu spatula, iar din când în când răzuiește partea de jos a tigăii cu spatula pentru a preveni lipirea și arderea pâinii. Continuă acest proces până când pâinea este sfărâmată în bucățele mici, dobândește o culoare aurie și devine crocantă.
  7. Dacă pâinea începe să se înnegrească, las-o la foc mic și stropește-o cu mai multă apă, după nevoie.
  8. Presară pimentón-ul/boiaua și amestecă până când pâinea este acoperită uniform de condiment. 
  9. Adaugă în tigaie carnea și legumele, amestecă și gustă pentru a vedea dacă mai este nevoie de sare.
  10. Ia de pe foc preparatul, împarte-l în mai multe boluri și adaugă deasupra, opțional, ochiurile.

Preparatul este gata de servit, poftă bună!

(sursă: seriouseats.com)

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Migas în stil spaniol cu chorizo, ardei și kale

Preparatul spaniol „migas” (care s-ar traduce prin „firimituri”) este un alt exemplu elocvent pentru felul în care ingrediente foarte modeste se pot transforma în mâncăruri gustoase și sățioase, depășindu-ne orice așteptare.

Așa că e timpul să te înarmezi cu pâinea pe care o ai prin casă, precum și cu restul ingredientelor, și să îți pregătești papilele gustative pentru un prânz de milioane.

Ingrediente:

  • 60 ml ulei de măsline extra-virgin
  • 120 g piept de porc tăiat în cubulețe
  • Sare
  • 4 căței de usturoi
  • 120 g chorizo tăiat în felii
  • 2 ardei roșii, feliați
  • 120 g kale mărunțit, fără partea dură a tulpinii 
  • 230 g pâine veche, tăiată în cubulețe, fără coajă
  • 50 ml apă
  • 1 linguriță pimentón dulce sau boia dulce
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt mărunțit 
  • 2-4 ouă făcute ochiuri (opțional)
  1. Într-o tigaie mare de fontă, combină uleiul de măsline, pieptul de porc ușor sărat și usturoiul zdrobit și gătește ingredientele la foc mediu, amestecând ocazional, până când grăsimea pieptului de porc devine crocantă, pentru aproximativ 8 minute. 
  2. Adaugă chorizo-ul și continuă să gătești ingredientele până când chorizo-ul devine ușor maroniu, iar uleiul dobândește o nuanță închisă de portocaliu. Transferă pieptul de porc, chorizo-ul și usturoiul într-un bol și pune-l deoparte.
  3. Încălzește la foc mare grăsimea rămasă în tigaie, apoi adaugă ardeii cu un pic de sare și amestecă des, până când cojile de pe ardei s-au maronit, timp de aproximativ 3 minute.
  4. Adaugă kale-ul și continuă să gătești legumele, la foc mediu, amestecând des, până când kale-ul s-a înmuiat puțin (aproximativ 4 min). Transferă legumele în bolul cu carnea și pune-l la o parte.
  5. În aceeași tigaie, întinde pâinea într-un strat egal. Stropește apoi cu apă pâinea și gătește-o, amestecând des cu o spatulă metalică pentru a prinde o crustă uniformă cu ajutorul uleiului rămas în tigaie de la gătirea cărnii și a legumelor.
  6. Condimentează pâinea cu sare, după gust și continuă să o gătești. Amestecă și rupe pâinea în bucăți mai mici cu spatula, iar din când în când răzuiește partea de jos a tigăii cu spatula pentru a preveni lipirea și arderea pâinii. Continuă acest proces până când pâinea este sfărâmată în bucățele mici, dobândește o culoare aurie și devine crocantă.
  7. Dacă pâinea începe să se înnegrească, las-o la foc mic și stropește-o cu mai multă apă, după nevoie.
  8. Presară pimentón-ul/boiaua și amestecă până când pâinea este acoperită uniform de condiment. 
  9. Adaugă în tigaie carnea și legumele, amestecă și gustă pentru a vedea dacă mai este nevoie de sare.
  10. Ia de pe foc preparatul, împarte-l în mai multe boluri și adaugă deasupra, opțional, ochiurile.

Preparatul este gata de servit, poftă bună!

(sursă: seriouseats.com)

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE