Combaterea risipei alimentare

 • 30,000 î d.Hr

  30,000 î d.Hr

  Pâinea a devenit un aliment de bază acum aproximativ 30,000 de ani, când grâul și orzul au fost printre primele plante cultivate în așa-numita „Semilună fertilă”, regiunea Mesopotamia și zona din preajma Nilului. Alte culturi ale lumii au început să cultive în mod independent alte cereale, cum ar fi orezul din Asia de Est, porumbul din America și sorgul din Africa Subsahariană, făcând din ele diferite forme de pâine și punând astfel baza sistemelor agricole alternative. Culturile de cereale au oferit societăților agricole posibilitatea de a susține populații mult mai mari decât era posibil anterior, ceea ce a dus la apariția primelor state.

 • 600 î.HR

  600 î.HR

  În 600 î.HR., perșii au inventat un sistem de mori de vânt pentru măcinarea boabelor, iar mexicanii au făcut prima tortilla de porumb măcinat pe piatră în jurul anului 100 î.HR.

 • Secolul al XIX-lea

  Secolul al XIX-lea

  Introducerea drojdiilor comerciale în secolul al XIX-lea a fost în detrimentul pâinii cu aluat de maia, din cauza vitezei de producție. Diverse proiecte de lege guvernamentale care împiedicau munca de noapte și restricționau orele de lucru au făcut ca producția intensivă a pâinii cu aluat ce necesită un timp mai îndelungat de creștere să fie mai puțin sustenabilă, astfel încât brutarii s-au orientat înspre produse de brutărie care se prepară mai facil, precum baghetele.

 • 1961

  1961

  Procesul a scurtat timpul necesar pentru a produce o pâine, însă în detrimentul gustului și nutriției. Adăugarea de substanțe chimice a intrat de asemenea în joc în secolul al XX-lea. Pâinea a devenit mai albă, mai moale și a dobândit un termen de valabilitate mai lung. Făina a început să fie puternic procesată, dar guvernele au impus adăugarea de minerale și vitamine – adică îmbogățirea făinii. Cu toate acestea, consumul de pâine albă a început să scadă în ultimele decenii ale secolului XX, fiind înlocuită de pâinea neagră sau cea cu făină integrală, ca alternative mai populare în rândul publicului larg.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE