Otto Frederick Rohwedder a inventat mașina de feliere a pâinii în 1912 și a început să o folosească în 1928. În 1961, a fost dezvoltat procesul Chorleywood de preparare a pâinii. Acesta presupune lucrarea intensă a aluatului în mod mecanic pentru a reduce perioada de fermentare. Procesul a scurtat timpul necesar pentru a produce o pâine, însă în detrimentul gustului și nutriției. Adăugarea de substanțe chimice a intrat de asemenea în joc în secolul al XX-lea. Pâinea a devenit mai albă, mai moale și a dobândit un termen de valabilitate mai lung. Făina a început să fie puternic procesată, dar guvernele au impus adăugarea de minerale și vitamine – adică îmbogățirea făinii. Cu toate acestea, consumul de pâine albă a început să scadă în ultimele decenii ale secolului XX, fiind înlocuită de pâinea neagră sau cea cu făină integrală, ca alternative mai populare în rândul publicului larg.
Cele mai ciudate gogoși din lume: de la wasabi la...
Vennoiserie: deliciul fin al patiseriei
Gogoșile ca artă: cele mai extravagante și creative gogoși din...
Pâinea în gastronomie: Cum să alegi pâinea perfectă pentru fiecare...
Pâine din viitor: Cum va arăta pâinea în 2050?
Festivalurile Gogoșilor
Categorii
Scurt istoric al pâinii cu maia
Caserolă savuroasă cu croasanți și ouă
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Otto Frederick Rohwedder a inventat mașina de feliere a pâinii în 1912 și a început să o folosească în 1928. În 1961, a fost dezvoltat procesul Chorleywood de preparare a pâinii. Acesta presupune lucrarea intensă a aluatului în mod mecanic pentru a reduce perioada de fermentare. Procesul a scurtat timpul necesar pentru a produce o pâine, însă în detrimentul gustului și nutriției. Adăugarea de substanțe chimice a intrat de asemenea în joc în secolul al XX-lea. Pâinea a devenit mai albă, mai moale și a dobândit un termen de valabilitate mai lung. Făina a început să fie puternic procesată, dar guvernele au impus adăugarea de minerale și vitamine – adică îmbogățirea făinii. Cu toate acestea, consumul de pâine albă a început să scadă în ultimele decenii ale secolului XX, fiind înlocuită de pâinea neagră sau cea cu făină integrală, ca alternative mai populare în rândul publicului larg.
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
Informatii
Urmareste-ne
© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE