Combaterea risipei alimentare

Incursiune în lumea brutăriei din jurul lumii. Bagel

Chiflele bagel sunt un adevărat simbol al orașului New York. Modelate de mână în forma lor inelară specifică, apoi fierte și coapte în cuptor, aceste chifle sunt dense și de mici dimensiuni, cu o aromă subtilă de malț și un exterior întunecat, strălucitor și crocant. În ceea ce privește originea acestor chifle newyorkeze, ele au fost aduse în Statele Unite de către imigranții evrei din Europa de Est.

Există o teorie conform căreia chiflele bagel erau foarte populare în comunitatea evreiască, deoarece aluatul trebuia să se odihnească timp de douăsprezece ore înainte de a fi copt, astfel încât era convenabil pentru evrei să-l lase să crească în timpul Sabatului, perioadă în care munca este interzisă. Newyorkezii însă susțin că au perfecționat rețeta, datorită apei folosite, care prezintă niveluri mai scăzute de calciu și magneziu, nutrienți care, în combinație cu glutenul, întăresc aluatul.

Lingvistul Leo Rosten a scris în lucrarea sa „The Joys of Yddish” despre prima mențiune cunoscută a cuvântului polonez „bajgiel”, din cadrul “Regulamentelor comunitare” ale orașului Cracovia, ce datează din anul 1610. Conform acestui document, chiflele bagel erau oferite drept cadou femeilor ulterior nașterii. În secolul al XVII-lea, acest preparat a devenit o bază a bucătăriei poloneze. Denumirea specialității derivă din cuvântul idiș „beygal”, care înseamnă “inel” sau “brățară”.

În trecut, aceste chifle erau preparate în patru versiuni tradiționale: simple, presărate cu mac, cu sare sau cu susan, dar în zilele noastre există numeroase variante de ingrediente presărate peste chifle, printre care se numără usturoiul, ceapa, scorțișoara și stafidele. Cel mai adesea, chiflele bagel sunt servite cu unt, ceapă verde, somon și cremă de brânză, însă toppingurile posibile sunt practic nelimitate!

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Incursiune în lumea brutăriei din jurul lumii. Bagel

Chiflele bagel sunt un adevărat simbol al orașului New York. Modelate de mână în forma lor inelară specifică, apoi fierte și coapte în cuptor, aceste chifle sunt dense și de mici dimensiuni, cu o aromă subtilă de malț și un exterior întunecat, strălucitor și crocant. În ceea ce privește originea acestor chifle newyorkeze, ele au fost aduse în Statele Unite de către imigranții evrei din Europa de Est.

Există o teorie conform căreia chiflele bagel erau foarte populare în comunitatea evreiască, deoarece aluatul trebuia să se odihnească timp de douăsprezece ore înainte de a fi copt, astfel încât era convenabil pentru evrei să-l lase să crească în timpul Sabatului, perioadă în care munca este interzisă. Newyorkezii însă susțin că au perfecționat rețeta, datorită apei folosite, care prezintă niveluri mai scăzute de calciu și magneziu, nutrienți care, în combinație cu glutenul, întăresc aluatul.

Lingvistul Leo Rosten a scris în lucrarea sa „The Joys of Yddish” despre prima mențiune cunoscută a cuvântului polonez „bajgiel”, din cadrul “Regulamentelor comunitare” ale orașului Cracovia, ce datează din anul 1610. Conform acestui document, chiflele bagel erau oferite drept cadou femeilor ulterior nașterii. În secolul al XVII-lea, acest preparat a devenit o bază a bucătăriei poloneze. Denumirea specialității derivă din cuvântul idiș „beygal”, care înseamnă “inel” sau “brățară”.

În trecut, aceste chifle erau preparate în patru versiuni tradiționale: simple, presărate cu mac, cu sare sau cu susan, dar în zilele noastre există numeroase variante de ingrediente presărate peste chifle, printre care se numără usturoiul, ceapa, scorțișoara și stafidele. Cel mai adesea, chiflele bagel sunt servite cu unt, ceapă verde, somon și cremă de brânză, însă toppingurile posibile sunt practic nelimitate!

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE