Proaspete, calde și cu un miros divin, turtele românești sunt pe placul tuturor. Aceste turte ne aduc aminte de bunicile noastre care, dis de dimineață, coceau aceste turte pentru ca noi, nepoții lor, să le servim calde la micul dejun. Ce putea fi mai bun într-o dimineață liniștită, nu-i așa?
Cunoscute drept turte țărănești, acestea sunt o alternativă rapidă a pâinii clasice. Asemănătoare cu pita grecească sau pâinea Taboon din Orientul Mijlociu, turta românească este delicioasă, pufoasă și gata cât ai clipi. Este nevoie de doar cinci ingrediente, iar acestea sunt făina, drojdia, apă călduță și un strop de sare. Cantitățile pot diferi în funcție de câte persoane se vor bucura de aceste bunătăți. După ce aluatul a crescut, se ia o bucată de cocă și se întinde în formă rotundă, iar apoi se coace într-o tigaie la foc mediu.
Pentru a-și păstra prospețimea câteva zile, turta românească trebuie învelită într-o cârpă de bumbac. Dacă îți dorești să o servești caldă, o poți încălzi un minut pe fiecare parte și va fi la fel de bună ca și atunci când o coci pentru prima dată.
Turtele pot fi atât sărate, cât și dulci, trebuie doar să adaugi lapte, puțin zahar și ouă. De obicei, acestea se servesc și se mănâncă imediat ce le iei de pe foc și pot fi savurate simple, cu magiun, gem sau, de ce nu, cu zahar tos. Bineînțeles, sunt ideale de savurat și lângă o brânză de burduf sau o ciorbă țărănească.