Combaterea risipei alimentare

<strong>Incursiune în lumea brutăriei din jurul lumii. </strong>Pita

Pita este o pâine plată, ușor dospită, cu un „buzunar” interior utilizat pentru diverse umpluturi. Această specialitate a gastronomiei orientale își are rădăcinile în Mesopotamia, fiind un aliment de bază în respectiva zonă de 4,000 de ani. Ulterior, popularitatea pâinii pita s-a răspândit dincolo de Turcia, Grecia și Orientul Mijlociu. Această pâine este, de asemenea, cunoscută și sub numele de pide, care este numele turcesc, și pideh, care este versiunea armeană, pregătită cu făină de grâu integral și presărată cu semințe de susan. 

Inițial, era preparată prin combinarea de aluat proaspăt și aluat care era lăsat câtva timp să colecteze drojdie. Simplu de sine stătător, acest preparat strălucește în combinație cu vasta varietate de toppinguri și sosuri cu care poate fi servit.

Pâinea este coaptă la temperaturi ridicate, astfel încât aluatul plat se extinde rapid datorită aburului, creându-se „buzunarul” caracteristic al acestui tip de pâine. În ceea ce privește opțiunile de servire, pita se potrivește de minune cu fripturi, miel, falafel, kebab sau pui, fiind în mod tradițional consumată cu hummus, sos tzatziki sau tabouleh, mai ales în cazul în care pita este pregătită în stil grecesc, adică într-un singur strat mai gros, fiind coaptă într-un cuptor de piatră.

Pentru o versiune mai nutritivă, pita din grâu integral este o sursă excelentă de proteine și fibre, având un conținut foarte scăzut de grăsimi. Astăzi, unele variații moderne de servire includ avocado și vinete, precum și chipsurile pita, perfecte pentru înmuierea în sosuri.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
<strong>Incursiune în lumea brutăriei din jurul lumii. </strong>Pita

Pita este o pâine plată, ușor dospită, cu un „buzunar” interior utilizat pentru diverse umpluturi. Această specialitate a gastronomiei orientale își are rădăcinile în Mesopotamia, fiind un aliment de bază în respectiva zonă de 4,000 de ani. Ulterior, popularitatea pâinii pita s-a răspândit dincolo de Turcia, Grecia și Orientul Mijlociu. Această pâine este, de asemenea, cunoscută și sub numele de pide, care este numele turcesc, și pideh, care este versiunea armeană, pregătită cu făină de grâu integral și presărată cu semințe de susan. 

Inițial, era preparată prin combinarea de aluat proaspăt și aluat care era lăsat câtva timp să colecteze drojdie. Simplu de sine stătător, acest preparat strălucește în combinație cu vasta varietate de toppinguri și sosuri cu care poate fi servit.

Pâinea este coaptă la temperaturi ridicate, astfel încât aluatul plat se extinde rapid datorită aburului, creându-se „buzunarul” caracteristic al acestui tip de pâine. În ceea ce privește opțiunile de servire, pita se potrivește de minune cu fripturi, miel, falafel, kebab sau pui, fiind în mod tradițional consumată cu hummus, sos tzatziki sau tabouleh, mai ales în cazul în care pita este pregătită în stil grecesc, adică într-un singur strat mai gros, fiind coaptă într-un cuptor de piatră.

Pentru o versiune mai nutritivă, pita din grâu integral este o sursă excelentă de proteine și fibre, având un conținut foarte scăzut de grăsimi. Astăzi, unele variații moderne de servire includ avocado și vinete, precum și chipsurile pita, perfecte pentru înmuierea în sosuri.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE