Combaterea risipei alimentare

Incursiune în lumea brutăriei din jurul lumii. Pão de queijo

Faptul că maniocul (cunoscut și ca yuca), nativ Americii de Sud, se poate consuma în siguranță este un triumf al ingeniozității artei culinare, având în vedere că această plantă rădăcinoasă conține suficientă cianură încât să ucidă o ființă umană. 

Dar, tratând cu atenție maniocul în cadrul unui ciclu de înmuiere, presare și uscare, multe dintre grupurile indigene de pe continent au găsit o modalitate de a transforma rădăcina într-o adevărată stea gastronomică. Astăzi, se află la baza uneia dintre cele mai delectabile gustări din Brazilia, pão de queijo, o chiflă de mici dimensiuni a cărei crustă crocantă ascunde un interior moale, ușor acru, datorită brânzei aromate.

Pão de queijo își are originea în Brazilia. Oamenii înrobiți înmuiau și descojeau rădăcina de manioc, din care făceau aceste chifle. În acea perioadă, chiflele nu aveau brânză, deoarece nu era accesibilă. Abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, mai multe ingrediente au devenit disponibile comunității coloniale, cum ar fi laptele și brânza. Doar atunci pão de queijo și-a dobândit forma pe care o are astăzi. Pão de queijo este, de asemenea, consumată la scară largă și în nordul Argentinei, fiind un produs ieftin, adesea vândut la standuri stradale de către vânzătorii care transportă un recipient de conservare a căldurii.

Pão de queijo se prepară cu făină de tapioca (extrasă din rădăcina de manioc), fie cu soiul clasic, dulce, fie cu unul acrișor (polvilho azedo), care este un tip de făină de tapioca fermentată după măcinare. Făina de tapioca acrișoară absoarbe mai mult lichid decât cea dulce, astfel încât trebuie utilizată într-o cantitate mai mică atunci când se prepară aluatul. Brânza tradițională folosită în prepararea acestei specialități braziliene se numește „queijo de Minas” sau „queijo de Canastra meia-cura” și este foarte asemănătoare cu mozzarella, însă tipul de brânză utilizat poate varia în funcție de preferințe și accesibilitate.

În Brazilia, aceste chifle cu brânză sunt servite adesea ca mic-dejun sau ca o gustare, adesea împreună cu o cană savuroasă de ciocolată caldă.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Incursiune în lumea brutăriei din jurul lumii. Pão de queijo

Faptul că maniocul (cunoscut și ca yuca), nativ Americii de Sud, se poate consuma în siguranță este un triumf al ingeniozității artei culinare, având în vedere că această plantă rădăcinoasă conține suficientă cianură încât să ucidă o ființă umană. 

Dar, tratând cu atenție maniocul în cadrul unui ciclu de înmuiere, presare și uscare, multe dintre grupurile indigene de pe continent au găsit o modalitate de a transforma rădăcina într-o adevărată stea gastronomică. Astăzi, se află la baza uneia dintre cele mai delectabile gustări din Brazilia, pão de queijo, o chiflă de mici dimensiuni a cărei crustă crocantă ascunde un interior moale, ușor acru, datorită brânzei aromate.

Pão de queijo își are originea în Brazilia. Oamenii înrobiți înmuiau și descojeau rădăcina de manioc, din care făceau aceste chifle. În acea perioadă, chiflele nu aveau brânză, deoarece nu era accesibilă. Abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, mai multe ingrediente au devenit disponibile comunității coloniale, cum ar fi laptele și brânza. Doar atunci pão de queijo și-a dobândit forma pe care o are astăzi. Pão de queijo este, de asemenea, consumată la scară largă și în nordul Argentinei, fiind un produs ieftin, adesea vândut la standuri stradale de către vânzătorii care transportă un recipient de conservare a căldurii.

Pão de queijo se prepară cu făină de tapioca (extrasă din rădăcina de manioc), fie cu soiul clasic, dulce, fie cu unul acrișor (polvilho azedo), care este un tip de făină de tapioca fermentată după măcinare. Făina de tapioca acrișoară absoarbe mai mult lichid decât cea dulce, astfel încât trebuie utilizată într-o cantitate mai mică atunci când se prepară aluatul. Brânza tradițională folosită în prepararea acestei specialități braziliene se numește „queijo de Minas” sau „queijo de Canastra meia-cura” și este foarte asemănătoare cu mozzarella, însă tipul de brânză utilizat poate varia în funcție de preferințe și accesibilitate.

În Brazilia, aceste chifle cu brânză sunt servite adesea ca mic-dejun sau ca o gustare, adesea împreună cu o cană savuroasă de ciocolată caldă.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE