Combaterea risipei alimentare

Incursiune în lumea brutăriei din jurul lumii. Pâinea pavé

Pâinea pavé este un soi de pâine franțuzească rustică, preparată din făină albă de grâu și care se caracterizează prin forma sa plată, nu foarte înaltă și ușor rotunjită în partea superioară, care se aseamănă unei pietre pe care o poți găsi în pavaj, de unde s-a născut și denumirea sa, pavé (în traducere „stradă, asfalt” sau „pavat”).

Cu toate acestea, unii brutari folosesc termenul „pavé” și pentru a descrie o pâine cu formă neregulată, care a crescut puțin mai mult sau pentru pâini de dimensiuni mai mari. Termenul nu este reglementat, deci această denumire ar putea continua să evolueze în funcție de modul în care este utilizat în magazine și brutării.

În mod tradițional, aluatul pentru pâinea pavé are la bază făină de secară și este lăsat să dospească de trei ori, timp de o oră, înainte să fie pus la cuptor. Pâinea rezultată are un miez de culoare crem, cu o aromă inedită, ușor acidă și o crustă crocantă groasă. De asemenea, unele versiuni mai moderne includ și făină din malț de grâu, nuci și/sau semințe de floarea-soarelui.

Pain pavé este deosebit de populară în regiunea Provence, din sudul Franței și în Ardeni, în nord-estul Franței, unde este adesea servită cu ulei de măsline.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Incursiune în lumea brutăriei din jurul lumii. Pâinea pavé

Pâinea pavé este un soi de pâine franțuzească rustică, preparată din făină albă de grâu și care se caracterizează prin forma sa plată, nu foarte înaltă și ușor rotunjită în partea superioară, care se aseamănă unei pietre pe care o poți găsi în pavaj, de unde s-a născut și denumirea sa, pavé (în traducere „stradă, asfalt” sau „pavat”).

Cu toate acestea, unii brutari folosesc termenul „pavé” și pentru a descrie o pâine cu formă neregulată, care a crescut puțin mai mult sau pentru pâini de dimensiuni mai mari. Termenul nu este reglementat, deci această denumire ar putea continua să evolueze în funcție de modul în care este utilizat în magazine și brutării.

În mod tradițional, aluatul pentru pâinea pavé are la bază făină de secară și este lăsat să dospească de trei ori, timp de o oră, înainte să fie pus la cuptor. Pâinea rezultată are un miez de culoare crem, cu o aromă inedită, ușor acidă și o crustă crocantă groasă. De asemenea, unele versiuni mai moderne includ și făină din malț de grâu, nuci și/sau semințe de floarea-soarelui.

Pain pavé este deosebit de populară în regiunea Provence, din sudul Franței și în Ardeni, în nord-estul Franței, unde este adesea servită cu ulei de măsline.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE