Combaterea risipei alimentare

Incursiune în lumea brutăriei din jurul lumii. Pâinea cu lapte

Ce îți poți dori mai mult la micul dejun decât o pâine moale, untoasă și pufoasă ce merge de minune alături de fructe proaspete? Pâinea cu lapte cu un gust ușor dulce, cunoscută drept Shokupan sau Hokkaido, este foarte populară în țările asiatice în special în Japonia și China.

După cel de-al Doilea Război Mondial, pâinea a fost introdusă la scară largă în majoritatea țărilor asiatice, în special pâinea cu lapte, aceasta fiind catalogată în prezent ca o pâine artizanală. În limba japoneză pâinea Shokupan înseamnă „a mânca pâine” sau „pâine alimentară” și este consumată în deosebi la micul dejun sau ca o gustare pe timpul zilei. Procesul preparării acestui tip de pâine este unul simplu și ușor, iar ingredientele de bază sunt făina, oul, laptele, untul, drojdia, sarea și un stop de zahăr. 

Ce este diferit la pâinea cu lapte față de celelalte pâini este faptul că în pregătirea ei se folosește o tehnică intitulată tangzhong. Metoda tangzhong provine în deosebi din China și se referă la amestecarea și gătirea unei porțiuni de făină cu lapte. Când compoziția devine omogenă și este răcită, aceasta se pune în bol alături de celelalte ingrediente și sunt amestecate până când aluatul nu mai este lipicios. După dublarea volumului, aluatul este împărțit în trei părți egale. Pe rând, se ia fiecare parte și se formează rulouri de aluat. La final, se pun toate cele trei rulouri într-o tavă unsă cu ulei sau cu unt și se bagă la copt circa 30 de minute.

Pâinea cu lapte este un preparat delicios care poate fi găsită în brutăriile asiatice în diferite forme: dreptunghiulară, în felii sau în formă de chiflă. Cu un gust unic, pâinea cu lapte este preferată de multe persoane care se bucură de textura ei moale și aroma sa delicioasă de lapte.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Incursiune în lumea brutăriei din jurul lumii. Pâinea cu lapte

Ce îți poți dori mai mult la micul dejun decât o pâine moale, untoasă și pufoasă ce merge de minune alături de fructe proaspete? Pâinea cu lapte cu un gust ușor dulce, cunoscută drept Shokupan sau Hokkaido, este foarte populară în țările asiatice în special în Japonia și China.

După cel de-al Doilea Război Mondial, pâinea a fost introdusă la scară largă în majoritatea țărilor asiatice, în special pâinea cu lapte, aceasta fiind catalogată în prezent ca o pâine artizanală. În limba japoneză pâinea Shokupan înseamnă „a mânca pâine” sau „pâine alimentară” și este consumată în deosebi la micul dejun sau ca o gustare pe timpul zilei. Procesul preparării acestui tip de pâine este unul simplu și ușor, iar ingredientele de bază sunt făina, oul, laptele, untul, drojdia, sarea și un stop de zahăr. 

Ce este diferit la pâinea cu lapte față de celelalte pâini este faptul că în pregătirea ei se folosește o tehnică intitulată tangzhong. Metoda tangzhong provine în deosebi din China și se referă la amestecarea și gătirea unei porțiuni de făină cu lapte. Când compoziția devine omogenă și este răcită, aceasta se pune în bol alături de celelalte ingrediente și sunt amestecate până când aluatul nu mai este lipicios. După dublarea volumului, aluatul este împărțit în trei părți egale. Pe rând, se ia fiecare parte și se formează rulouri de aluat. La final, se pun toate cele trei rulouri într-o tavă unsă cu ulei sau cu unt și se bagă la copt circa 30 de minute.

Pâinea cu lapte este un preparat delicios care poate fi găsită în brutăriile asiatice în diferite forme: dreptunghiulară, în felii sau în formă de chiflă. Cu un gust unic, pâinea cu lapte este preferată de multe persoane care se bucură de textura ei moale și aroma sa delicioasă de lapte.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE