Combaterea risipei alimentare

<strong>Incursiune în lumea brutăriei din jurul lumii. </strong>Kaisersemmel

Kaisersemmel este o chiflă originară din Austria, aprobată oficial de Ministerul Federal al Agriculturii. În mod tradițional, este făcută cu făină, drojdie, sare, zahăr și, uneori, unt. Aluatul este apoi secționat și modelat în forma sa specifică. Partea de sus este împărțită în cinci segmente, astfel încât inciziile suprapuse să formeze o coroană. Odată coapte, chiflele dobândesc o textură crocantă pe exterior și pufoasă pe interior. 

Semmel” (derivat din latinescul „simila”, care înseamnă „făină de grâu”) este denumirea comună pentru orice tip de chiflă în Austria și statul german Bavaria. Este similar cu termenul „brötchen” în cea mai mare parte a Germaniei de Nord.

Aceste chifle au existat într-o formă recunoscută încă din 1760. Se crede că au fost denumite pentru a onora împăratul („Kaiser”) Franz Iosif  I al Austriei. În secolul al XVIII-lea, printr-o lege a monarhiei habsburgice, s-au stabilit prețurile de vânzare cu amănuntul ale chiflelor. Se presupune că denumirea  „Kaisersemmel” a intrat în uz general după ce breasla brutarilor a trimis o delegație împăratului Iosif al II-lea în 1789, care l-a convins să dereglementeze prețul chiflelor.

În zilele noastre, chiflele sunt adesea acoperite cu diverse semințe, ca cele de susan, de floarea soarelui, de mac sau de in. Chifla Kaisersemmel este consumată frecvent la micul-dejun cu gem și unt. Poate fi, de asemenea, tăiată în jumătate pentru a face sandwich-uri, adesea cu leberkäse, un preparat austriac dintr-un amestec de carne de vită și porc.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
<strong>Incursiune în lumea brutăriei din jurul lumii. </strong>Kaisersemmel

Kaisersemmel este o chiflă originară din Austria, aprobată oficial de Ministerul Federal al Agriculturii. În mod tradițional, este făcută cu făină, drojdie, sare, zahăr și, uneori, unt. Aluatul este apoi secționat și modelat în forma sa specifică. Partea de sus este împărțită în cinci segmente, astfel încât inciziile suprapuse să formeze o coroană. Odată coapte, chiflele dobândesc o textură crocantă pe exterior și pufoasă pe interior. 

Semmel” (derivat din latinescul „simila”, care înseamnă „făină de grâu”) este denumirea comună pentru orice tip de chiflă în Austria și statul german Bavaria. Este similar cu termenul „brötchen” în cea mai mare parte a Germaniei de Nord.

Aceste chifle au existat într-o formă recunoscută încă din 1760. Se crede că au fost denumite pentru a onora împăratul („Kaiser”) Franz Iosif  I al Austriei. În secolul al XVIII-lea, printr-o lege a monarhiei habsburgice, s-au stabilit prețurile de vânzare cu amănuntul ale chiflelor. Se presupune că denumirea  „Kaisersemmel” a intrat în uz general după ce breasla brutarilor a trimis o delegație împăratului Iosif al II-lea în 1789, care l-a convins să dereglementeze prețul chiflelor.

În zilele noastre, chiflele sunt adesea acoperite cu diverse semințe, ca cele de susan, de floarea soarelui, de mac sau de in. Chifla Kaisersemmel este consumată frecvent la micul-dejun cu gem și unt. Poate fi, de asemenea, tăiată în jumătate pentru a face sandwich-uri, adesea cu leberkäse, un preparat austriac dintr-un amestec de carne de vită și porc.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE