
Oferă-i un twist sărat clasicului French toast cu ajutorul pastei de curry verde!
Amestecarea bazei de curry și înmuierea pâinii în prealabil asigură pătrunderea condimentelor în pâine, pentru un miez aromat și cremos. Iar datorită faptului că pregătirile se fac cu o seară înainte, această rețetă este perfectă pentru o zi de leneveală în timpul weekend-ului.
Ingrediente (pentru aproximativ 4 persoane)
- 400 ml lapte de cocos la conservă
- 100 g pastă de curry verde
- 28 g coriandru proaspăt, mărunțit
- 28 g ceapă verde, atât partea verde cât și cea albă, tăiată grosier
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură sos de pește
- 4 ouă mari
- 8 felii de pâine veche
- Unt, pentru uns tigaia
Ingrediente pentru servirea french toast-ului
- 4-8 ouă făcute ochiuri sau poșate
- Sirop de arțar (opțional)
- Coriandru proaspăt și ceapă verde pentru presărat
Mod de preparare
- Într-un blender amestecă laptele de cocos, pasta de curry verde, coriandul, ceapa verde, sucul de lămâie și sosul de pește. Adaugă apoi ouăle și continuă să le amesteci până la omogenizare.
- Toarnă amestecul într-o tavă de copt și adaugă feliile de pâine și lasă-le să se înmoaie timp de cel puțin o oră la temperatura camerei, dar de preferat în frigider peste noapte, întorcând feliile de pâine o dată pentru a se înmuia pe ambele părți.
- Pune la foc mediu o tigaie de aprox 30 cm diametru. Adaugă două linguri de unt, apoi 2-3 felii de pâine înmuiată, până când se rumenește pe ambele părți, timp de aproximativ 10 minute. Repetă același proces cu restul feliilor de pâine și cu unt adițional, ținând apoi feliile gătite la cuptor la 120°C până în momentul servirii.
- Servește French toast-ul cu ochiuri, coriandu, ceapă verde și sirop de arțar după gust.
Poftă bună!
(sursă: https://www.seriouseats.com)