Combaterea risipei alimentare

Făina de grâu dur- caracteristici, beneficii și utilizare în panificație

Cu o superbă culoare aurie, făina durum poate fi transformată într-o pâine crocantă incredibilă, cu miez aerat și o aromă aparte, care ar putea deveni noua ta pâine preferată. Pâinea din făină de grâu durum este excelentă pentru sandvișuri cu specific italienesc sau servită alături de o supă consistentă în sezonul rece sau ca parte a unui antreu.

Făina de grâu dur este o făină nealbită, măcinată din grâul tare cunoscut drept „grâu dur”. Grâul dur este o varietate de grâu de primăvară. De obicei, este măcinat în griș și folosit pentru a face paste făinoase. De asemenea, poate fi măcinat într-o făină mai fină și folosit pentru a face pâine sau aluat de pizza. 

Grâul dur și grâul folosit de regulă pentru prepararea pâinii clasice sunt strâns înrudite, ceea ce explică profilurile nutriționale similare. Atunci când sunt folosite în întregime, ambele cereale sunt bogate în fibre, vitamine din complexul B, fier, cupru, zinc și magneziu. Regăsim și o mulțime de antioxidanți și alți compuși vegetali benefici.

Ambele tipuri de grâu fac parte din aceeași specie botanică. Grâul dur este considerabil mai tare decât grâul folosit pentru pâine în mod uzual. De unde deducem și denumirea de „durum”, care în latină înseamnă “tare”. Prin urmare, este necesară o măcinare mai minuțioasă pentru a produce făina, ceea ce dăunează într-o mică măsură conținutului de amidon. Din acest motiv, făina din grâu dur este foarte bogată în proteine, cu un conținut scăzut de gluten, iar pâinea tinde să fie destul de densă. 

Utilizarea făinii de grâu

Datorită conținutului său ridicat de proteine, grâul dur este excepțional pentru prepararea unei varietăți de pâini pe vatră, artizanale, dar și plate. Făina de grâu durum este folosită la pregătirea pâinii în diferite culturi de secole întregi, inclusiv în Italia, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Fiind folosită mai degrabă în cadrul căminului decât la nivel industrial, cu rețete transmise din generație în generație, grâul dur a devenit sinonim cu pâinea de casă în aceste regiuni.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Făina de grâu dur- caracteristici, beneficii și utilizare în panificație

Cu o superbă culoare aurie, făina durum poate fi transformată într-o pâine crocantă incredibilă, cu miez aerat și o aromă aparte, care ar putea deveni noua ta pâine preferată. Pâinea din făină de grâu durum este excelentă pentru sandvișuri cu specific italienesc sau servită alături de o supă consistentă în sezonul rece sau ca parte a unui antreu.

Făina de grâu dur este o făină nealbită, măcinată din grâul tare cunoscut drept „grâu dur”. Grâul dur este o varietate de grâu de primăvară. De obicei, este măcinat în griș și folosit pentru a face paste făinoase. De asemenea, poate fi măcinat într-o făină mai fină și folosit pentru a face pâine sau aluat de pizza. 

Grâul dur și grâul folosit de regulă pentru prepararea pâinii clasice sunt strâns înrudite, ceea ce explică profilurile nutriționale similare. Atunci când sunt folosite în întregime, ambele cereale sunt bogate în fibre, vitamine din complexul B, fier, cupru, zinc și magneziu. Regăsim și o mulțime de antioxidanți și alți compuși vegetali benefici.

Ambele tipuri de grâu fac parte din aceeași specie botanică. Grâul dur este considerabil mai tare decât grâul folosit pentru pâine în mod uzual. De unde deducem și denumirea de „durum”, care în latină înseamnă “tare”. Prin urmare, este necesară o măcinare mai minuțioasă pentru a produce făina, ceea ce dăunează într-o mică măsură conținutului de amidon. Din acest motiv, făina din grâu dur este foarte bogată în proteine, cu un conținut scăzut de gluten, iar pâinea tinde să fie destul de densă. 

Utilizarea făinii de grâu

Datorită conținutului său ridicat de proteine, grâul dur este excepțional pentru prepararea unei varietăți de pâini pe vatră, artizanale, dar și plate. Făina de grâu durum este folosită la pregătirea pâinii în diferite culturi de secole întregi, inclusiv în Italia, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Fiind folosită mai degrabă în cadrul căminului decât la nivel industrial, cu rețete transmise din generație în generație, grâul dur a devenit sinonim cu pâinea de casă în aceste regiuni.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE