
Dacă îți dorești să prepari un mic dejun englezesc sau un brunch, Enligh Muffin sunt varianta ideală pentru tine. Cu o istorie îndelungată, brioșele englezești sunt preferatele britanicilor atunci când vine vorba de pregătirea unui mese delicioase. English Muffin sau brioșa englezească a fost pentru prima dată preparată de americanul Samuel Bath în anul 1874, însă numele ei a devenit o marcă înregistrată în anul 1894.
Brioșa englezească este o pâine de dimensiuni mici, rotundă, dar plată, realizată dintr-un aluat moale. Această pâine este preparată din făină, ouă, drojdie, ulei, sare și un strop de zahăr, însă, rețeta de baza poate diferi în funcție de preferințe. Brioșele pot avea arome diferite, iar în compoziția lor poți adăuga stafide. După dospire, aceste pâini sunt modelate manual sau cu forme inelare, apoi coapte pe o plită încinsă pe ambele părți. Textura brioșelor englezești este una crocantă la exterior, iar în interior se formează mici găuri atunci când sunt coapte. Brioșele sunt de obicei feliate pe orizontală și prăjite, încă o dată, pentru a putea fi unse cu unt sau cu gem.
Deși numele acestor pâini te duce cu gândul la brioșele clasice dulci, English Muffin sunt asemănătoare cu o altă pâine englezească numită crumpet. Cu toate acestea, există diferențe între cele două pâini. În rețeta tradițională de crumpet se adaugă lapte și bicarbonat de sodiu, pe când brioșele englezești nu sunt făcute cu aceste două ingrediente, ci cu drojdie. O altă diferență este aceea că brioșele sunt gătite pe ambele părți, pe când crumpets doar pe o singură parte.
English Muffin pot fi savurate drept garnituri dulci sau sărate alături de mâncarea preferată, însă ele sunt cunoscute ca fiind elementul principal al ouălelor Benedict. Ca o alternativă a sandvișului clasic, brioșele englezești pot fi folosite cu brio în orice combinație pentru micul dejun.