Combaterea risipei alimentare

Cum se face pâinea. Etapa 1- Combinarea ingredientelor

Este nevoie de puține ingrediente pentru a face magie în bucătărie. Pentru a obține o pâine moale și pufoasă, care să-ți umple casa de mirosul copilăriei, ai nevoie doar de: făină, drojdie, sare și apă

Procesul de creare a pâinii este o adevărată artă: amesteci ingredientele cu răbdare, ca să se distribuie uniform și, mai ales, să permită dezvoltarea unei rețele de proteine (gluten) pentru a oferi cea mai bună pâine posibilă. Fiecare pâine este unică, în funcție de metoda de amestecare sau făina utilizată.

Dacă v-ați întrebat vreodată cum ajunge amestecul creat să se transforme într-o pâine, vă ajutăm cu explicația. Substanțele chimice rămân într-o formă non-reactivă atât timp cât sunt uscate, dar când se adaugă apă, dintr-o dată, ele încep să se combine și să reacționeze pentru a forma mii de substanțe chimice complet noi. Apa reactivează drojdia, care începe să asimileze amidonul și să producă zaharuri, dioxid de carbon și alcooli. Apa permite, de asemenea, gluteninei și gliadinei să se combine pentru a forma o rețea de super-proteine elastice, anume glutenul.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Cum se face pâinea. Etapa 1- Combinarea ingredientelor

Este nevoie de puține ingrediente pentru a face magie în bucătărie. Pentru a obține o pâine moale și pufoasă, care să-ți umple casa de mirosul copilăriei, ai nevoie doar de: făină, drojdie, sare și apă

Procesul de creare a pâinii este o adevărată artă: amesteci ingredientele cu răbdare, ca să se distribuie uniform și, mai ales, să permită dezvoltarea unei rețele de proteine (gluten) pentru a oferi cea mai bună pâine posibilă. Fiecare pâine este unică, în funcție de metoda de amestecare sau făina utilizată.

Dacă v-ați întrebat vreodată cum ajunge amestecul creat să se transforme într-o pâine, vă ajutăm cu explicația. Substanțele chimice rămân într-o formă non-reactivă atât timp cât sunt uscate, dar când se adaugă apă, dintr-o dată, ele încep să se combine și să reacționeze pentru a forma mii de substanțe chimice complet noi. Apa reactivează drojdia, care începe să asimileze amidonul și să producă zaharuri, dioxid de carbon și alcooli. Apa permite, de asemenea, gluteninei și gliadinei să se combine pentru a forma o rețea de super-proteine elastice, anume glutenul.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE