Combaterea risipei alimentare

Cum să reduci risipa alimentară pe timpul concediului

A sosit mult așteptata vară, ceea ce înseamnă că vom petrece mai mult cu prietenii și familia. Și mai înseamnă aproape sigur că ne vom bucura de concedii în diferite locații ale lumii, în care mâncarea, de multe ori, va fi un element central. 

Deși delectarea cu gastronomia locală este o parte importantă când vine vorba de descoperirea culturii comunității în care te afli, atunci când ești mereu pe fugă și mănânci în oraș în cea mai mare parte a timpului, există riscul de a risipi o cantitate mai mare de mâncare prin comparație cu obiceiurile tale alimentare de acasă.

Iată astfel câteva sfaturi cu ajutorul cărora vei putea reduce risipa alimentară pe perioada concediului tău:

1. Snacks-uri de drum

Mai ai mâncare în frigider care se va strica cât timp vei fi plecat? Transform-o în snacks-uri de drum:

  • Pâinea uscată poate fi transformată în bake rolls crocanți.
  • Din legume precum cartofii, morcovii, kale-ul, zucchini-ul, sfecla, dar și din fructe precum bananele sau merele, caisele și piersicile se pot face chipsuri sănătoase la cuptor
  • Poți pregăti o salată la borcan de care te vei putea bucura oricând.
  • Din cereale, iaurt și fructe de pădure poți pregăti niște batoane savuroase.

2. La restaurant/ bufetul hotelului

Bufetul hotelului este adesea o șansă de a te răsfăța cu delicatese inedite și preparatele preferate. Profită la maximum de el prin scanarea cu atenție a tuturor bunătăților care îți sunt puse la dispoziție, ceea ce te va ajuta să decizi de dinainte ce preparate vrei să prioritizezi, astfel încât nu-ți vei umple frenetic farfuria cu mâncare pe care, în final, vei ajunge să nu o consumi, evitând astfel risipa. Dacă încă ți-e foame atunci când termini ce ai în farfurie, poți oricând să-ți mai iei ceva. 

La restaurant, în cazul în care porțiile sunt prea mari, ia ce îți rămâne la pachet și încurajează-ți prietenii și familia să facă la fel!

Ești într-un local de fast-food și ți-ai luat prea multe pachete de ketchup sau muștar? Nu se vor strica foarte curând, deci păstrează-le pentru data următoare în care vei merge la un astfel de local.

3. Alege cazarea optimă

Caută locuri de cazare tradiționale, la scară mică, gestionate de familii și care se integrează bine în comunitățile locale. Conform unor evaluări recente ale pachetelor din ecoturism, deși lanțurile mari hoteliere sunt adesea foarte eficiente, hotelurile mici tind să aibă o amprentă ecologică cu aproape 48% mai bună.

4. Dacă vei găti în vacanță…

Planifică în prealabil ceea ce vei mânca, în ce cantitate și de ce ingrediente ai nevoie, pentru a putea face alegeri alimentare înțelepte. Localizează piața locală de produse sau supermarket-ul cel mai apropiat și încearcă să nu cumperi o cantitate mare de alimente într-o singură sesiune de cumpărături, ci mai puțină mâncare în ture mai frecvente. Planurile tale se pot schimba de la o zi la alta, așa că e bine să fii cumpătat, spre a evita risipa și a profita la maximum de produsele locale.  

În concluzie, opțiunea cea mai bună pentru cumpărături ar fi susținerea afacerilor locale.

Surse:

https://www.worldwildlife.org/stories/how-to-reduce-food-waste-this-holiday-season

https://sortwaste.nz/reduce-your-waste-this-summer/

https://ksenvironmental.com.au/summer-waste-reduction-tips-holidays/

https://doitgreen.org/topics/food/tips-reducing-waste-while-traveling/

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Cum să reduci risipa alimentară pe timpul concediului

A sosit mult așteptata vară, ceea ce înseamnă că vom petrece mai mult cu prietenii și familia. Și mai înseamnă aproape sigur că ne vom bucura de concedii în diferite locații ale lumii, în care mâncarea, de multe ori, va fi un element central. 

Deși delectarea cu gastronomia locală este o parte importantă când vine vorba de descoperirea culturii comunității în care te afli, atunci când ești mereu pe fugă și mănânci în oraș în cea mai mare parte a timpului, există riscul de a risipi o cantitate mai mare de mâncare prin comparație cu obiceiurile tale alimentare de acasă.

Iată astfel câteva sfaturi cu ajutorul cărora vei putea reduce risipa alimentară pe perioada concediului tău:

1. Snacks-uri de drum

Mai ai mâncare în frigider care se va strica cât timp vei fi plecat? Transform-o în snacks-uri de drum:

  • Pâinea uscată poate fi transformată în bake rolls crocanți.
  • Din legume precum cartofii, morcovii, kale-ul, zucchini-ul, sfecla, dar și din fructe precum bananele sau merele, caisele și piersicile se pot face chipsuri sănătoase la cuptor
  • Poți pregăti o salată la borcan de care te vei putea bucura oricând.
  • Din cereale, iaurt și fructe de pădure poți pregăti niște batoane savuroase.

2. La restaurant/ bufetul hotelului

Bufetul hotelului este adesea o șansă de a te răsfăța cu delicatese inedite și preparatele preferate. Profită la maximum de el prin scanarea cu atenție a tuturor bunătăților care îți sunt puse la dispoziție, ceea ce te va ajuta să decizi de dinainte ce preparate vrei să prioritizezi, astfel încât nu-ți vei umple frenetic farfuria cu mâncare pe care, în final, vei ajunge să nu o consumi, evitând astfel risipa. Dacă încă ți-e foame atunci când termini ce ai în farfurie, poți oricând să-ți mai iei ceva. 

La restaurant, în cazul în care porțiile sunt prea mari, ia ce îți rămâne la pachet și încurajează-ți prietenii și familia să facă la fel!

Ești într-un local de fast-food și ți-ai luat prea multe pachete de ketchup sau muștar? Nu se vor strica foarte curând, deci păstrează-le pentru data următoare în care vei merge la un astfel de local.

3. Alege cazarea optimă

Caută locuri de cazare tradiționale, la scară mică, gestionate de familii și care se integrează bine în comunitățile locale. Conform unor evaluări recente ale pachetelor din ecoturism, deși lanțurile mari hoteliere sunt adesea foarte eficiente, hotelurile mici tind să aibă o amprentă ecologică cu aproape 48% mai bună.

4. Dacă vei găti în vacanță…

Planifică în prealabil ceea ce vei mânca, în ce cantitate și de ce ingrediente ai nevoie, pentru a putea face alegeri alimentare înțelepte. Localizează piața locală de produse sau supermarket-ul cel mai apropiat și încearcă să nu cumperi o cantitate mare de alimente într-o singură sesiune de cumpărături, ci mai puțină mâncare în ture mai frecvente. Planurile tale se pot schimba de la o zi la alta, așa că e bine să fii cumpătat, spre a evita risipa și a profita la maximum de produsele locale.  

În concluzie, opțiunea cea mai bună pentru cumpărături ar fi susținerea afacerilor locale.

Surse:

https://www.worldwildlife.org/stories/how-to-reduce-food-waste-this-holiday-season

https://sortwaste.nz/reduce-your-waste-this-summer/

https://ksenvironmental.com.au/summer-waste-reduction-tips-holidays/

https://doitgreen.org/topics/food/tips-reducing-waste-while-traveling/

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE