Combaterea risipei alimentare

Cum să păstrezi pâinea pufoasă mai mult timp

Cu toată bucuria pe care o aduce o pâine pufoasă la o masă, aceasta are o slăbiciune considerabilă: termenul scurt de valabilitate. Din păcate, ai la dispoziție doar câteva zile pentru a te bucura la maximum de miezul fraged al pâinii proaspete, înainte ca aceasta să se întărească sau să mucegăiască.

Indiferent dacă este cumpărată sau făcută în casă, pâinea rămâne pufoasă mai mult timp atunci când se află într-un mediu relativ etanș. Mucegaiul prosperă în locuri aerisite și calde, așa că este recomandat să alegi zone răcoroase și uscate pentru a-ți păstra pâinea. Cel mai rău loc pentru a depozita pâinea este deasupra frigiderului. Temperatura ridicată din această locație face ca orice umezeală reținută să contribuie la dezvoltarea mucegaiului.

În primul rând, este mai bine să lași pâinea proaspătă să se răcească complet înainte de a o tăia. Știm că este greu să îi reziști pâinii proaspăt scoase din cuptor, dar dacă aștepți cel puțin o oră înainte de feliere, pâinea va avea un gust mai bun și se va păstra mai mult timp.

Cea mai bună metodă de a păstra pâinea proaspătă este congelarea, însă trebuie să depozitezi pâinea în recipiente ermetice pentru a preveni arsurile de congelator. Pentru un miez mai pufos, însă, îți recomandăm să ții pâinea într-un coș special, iar alături de ea să așezi o jumătate de cartof, un măr și puțină sare. Această combinație îi vor menține proprietățile și se va păstra proaspătă pentru mai mult timp. 

Dacă nu ai la îndemână un coș de pâine, poți să așezi pâinea pe o placă de lemn, cu partea tăiată în jos; astfel, miezul expus nu se usucă.  Poți folosi aceeași tehnică și cu o pungă de hârtie. Aceasta va permite o bună circulație a aerului, iar pâinea va rămâne pufoasă.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Cum să păstrezi pâinea pufoasă mai mult timp

Cu toată bucuria pe care o aduce o pâine pufoasă la o masă, aceasta are o slăbiciune considerabilă: termenul scurt de valabilitate. Din păcate, ai la dispoziție doar câteva zile pentru a te bucura la maximum de miezul fraged al pâinii proaspete, înainte ca aceasta să se întărească sau să mucegăiască.

Indiferent dacă este cumpărată sau făcută în casă, pâinea rămâne pufoasă mai mult timp atunci când se află într-un mediu relativ etanș. Mucegaiul prosperă în locuri aerisite și calde, așa că este recomandat să alegi zone răcoroase și uscate pentru a-ți păstra pâinea. Cel mai rău loc pentru a depozita pâinea este deasupra frigiderului. Temperatura ridicată din această locație face ca orice umezeală reținută să contribuie la dezvoltarea mucegaiului.

În primul rând, este mai bine să lași pâinea proaspătă să se răcească complet înainte de a o tăia. Știm că este greu să îi reziști pâinii proaspăt scoase din cuptor, dar dacă aștepți cel puțin o oră înainte de feliere, pâinea va avea un gust mai bun și se va păstra mai mult timp.

Cea mai bună metodă de a păstra pâinea proaspătă este congelarea, însă trebuie să depozitezi pâinea în recipiente ermetice pentru a preveni arsurile de congelator. Pentru un miez mai pufos, însă, îți recomandăm să ții pâinea într-un coș special, iar alături de ea să așezi o jumătate de cartof, un măr și puțină sare. Această combinație îi vor menține proprietățile și se va păstra proaspătă pentru mai mult timp. 

Dacă nu ai la îndemână un coș de pâine, poți să așezi pâinea pe o placă de lemn, cu partea tăiată în jos; astfel, miezul expus nu se usucă.  Poți folosi aceeași tehnică și cu o pungă de hârtie. Aceasta va permite o bună circulație a aerului, iar pâinea va rămâne pufoasă.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE