
Feliile de pâine uscată pot fi utilizate și la preparatele dulci, printre care se numără și aceste clătite delicioase, ușor de realizat. Astfel, vei obține baza perfectă pentru un desert sau mic-dejun savuros și hrănitor.
Ingrediente (pentru două porții):
- 160 g pâine uscată
- 2 ouă
- 20 g unt
- 1 linguriță praf de copt
- 45 g zahăr brun
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 200 ml lapte
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
- Rupe în bucăți pâinea și mărunțește-o într-un blender până se tranformă într-o textură fină.
- Adaugă laptele și amestecă-le în blender până obții o consistență cremoasă.
- Adaugă și restul ingredientelor, cu excepția untului, și amestecă-le până se omogenizează.
- Încinge o tigaie la foc mediu și topește untul, întinzându-l uniform pe suprafața tigăii.
- Pune un polonic de aluat în tigaia încinsă și coace clătitele câte 1-2 minute pe fiecare parte, apoi scoate-le pe o farfurie și ține-le la căldură, acoperite cu un capac, până când termini de gătit toate clătitele.
Sugestii de servire:
- Cremă de brânză, afine și sirop de arțar/agave
- Dulceață la alegere
- Unt de arahide și felii de banane
- Ricotta și fructe de pădure
- Iaurt grecesc, miere și nuci
Poftă bună!