Combaterea risipei alimentare

Clătite din pâine – un desert surprinzător de bun

Feliile de pâine uscată pot fi utilizate și la preparatele dulci, printre care se numără și aceste clătite delicioase, ușor de realizat. Astfel, vei obține baza perfectă pentru un desert sau mic-dejun savuros și hrănitor.

Ingrediente (pentru două porții):

  • 160 g pâine uscată
  • 2 ouă
  • 20 g unt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 45 g zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 200 ml lapte
  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare:

  1. Rupe în bucăți pâinea și mărunțește-o într-un blender până se tranformă într-o textură fină.
  2. Adaugă laptele și amestecă-le în blender până obții o consistență cremoasă.
  3. Adaugă și restul ingredientelor, cu excepția untului, și amestecă-le până se omogenizează.
  4. Încinge o tigaie la foc mediu și topește untul, întinzându-l uniform pe suprafața tigăii.
  5. Pune un polonic de aluat în tigaia încinsă și coace clătitele câte 1-2 minute pe fiecare parte, apoi scoate-le pe o farfurie și ține-le la căldură, acoperite cu un capac, până când termini de gătit toate clătitele.

Sugestii de servire:

  1. Cremă de brânză, afine și sirop de arțar/agave
  2. Dulceață la alegere
  3. Unt de arahide și felii de banane
  4. Ricotta și fructe de pădure
  5. Iaurt grecesc, miere și nuci

Poftă bună!

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Clătite din pâine – un desert surprinzător de bun

Feliile de pâine uscată pot fi utilizate și la preparatele dulci, printre care se numără și aceste clătite delicioase, ușor de realizat. Astfel, vei obține baza perfectă pentru un desert sau mic-dejun savuros și hrănitor.

Ingrediente (pentru două porții):

  • 160 g pâine uscată
  • 2 ouă
  • 20 g unt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 45 g zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 200 ml lapte
  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare:

  1. Rupe în bucăți pâinea și mărunțește-o într-un blender până se tranformă într-o textură fină.
  2. Adaugă laptele și amestecă-le în blender până obții o consistență cremoasă.
  3. Adaugă și restul ingredientelor, cu excepția untului, și amestecă-le până se omogenizează.
  4. Încinge o tigaie la foc mediu și topește untul, întinzându-l uniform pe suprafața tigăii.
  5. Pune un polonic de aluat în tigaia încinsă și coace clătitele câte 1-2 minute pe fiecare parte, apoi scoate-le pe o farfurie și ține-le la căldură, acoperite cu un capac, până când termini de gătit toate clătitele.

Sugestii de servire:

  1. Cremă de brânză, afine și sirop de arțar/agave
  2. Dulceață la alegere
  3. Unt de arahide și felii de banane
  4. Ricotta și fructe de pădure
  5. Iaurt grecesc, miere și nuci

Poftă bună!

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE