Combaterea risipei alimentare

Ciabatta

O țară bogată în căldură, artă, istorie și, cu siguranță, gastronomie: frumoasa Italie este cunoscută în întreaga lume pentru deliciile sale culinare extraordinare.

Pâinea ciabatta este o pâine parfumată, caracterizată de o crustă exterioară crocantă și de un miez moale și aerat. Originară din regiunea Veneto, această pâine își datorează numele formei sale tipice lungi și plate, asemănătoare cu cea a unui șlap.

Miezul pufos și aerat al pâinii absoarbe numeroase sosuri, însă ca orice pâine rustică se potrivește de minune și cu toppinguri mai simple, precum uleiul de măsline, oțetul balsamic, untul sau usturoiul.

De asemenea, ciabatta are forma și textura ideală pentru prepararea unui sandwich de inspirație italiană. Noi îți propunem o rețetă incredibil de gustoasă, dar și ușor de făcut, cu vițel la cuptor, rucola, capere, muguri de pin, maioneză de ton și cremă balsamică. 

Începe prin a pregăti maioneza de ton: pune gălbenușuri de ou, muștar, zeamă de lămâie și ulei de floarea-soarelui într-un mixer și amestecă timp de aproximativ 10 secunde pentru a obține o maioneză omogenă. Apoi adaugă tonul, anșoa și capere și amestecă încă 30 de secunde, condimentând sosul cu sare și piper după gust. Taie bagheta în două pe orizontală și întinde puțin unt pe ambele părți ale pâinii. Compune apoi sandwich-ul cu felii de vițel la cuptor, maioneza de ton și rucola. Ulterior, garnisește sandwich-ul cu câteva capere, muguri de pin și cremă balsamică pentru a finaliza preparatul.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Ciabatta

O țară bogată în căldură, artă, istorie și, cu siguranță, gastronomie: frumoasa Italie este cunoscută în întreaga lume pentru deliciile sale culinare extraordinare.

Pâinea ciabatta este o pâine parfumată, caracterizată de o crustă exterioară crocantă și de un miez moale și aerat. Originară din regiunea Veneto, această pâine își datorează numele formei sale tipice lungi și plate, asemănătoare cu cea a unui șlap.

Miezul pufos și aerat al pâinii absoarbe numeroase sosuri, însă ca orice pâine rustică se potrivește de minune și cu toppinguri mai simple, precum uleiul de măsline, oțetul balsamic, untul sau usturoiul.

De asemenea, ciabatta are forma și textura ideală pentru prepararea unui sandwich de inspirație italiană. Noi îți propunem o rețetă incredibil de gustoasă, dar și ușor de făcut, cu vițel la cuptor, rucola, capere, muguri de pin, maioneză de ton și cremă balsamică. 

Începe prin a pregăti maioneza de ton: pune gălbenușuri de ou, muștar, zeamă de lămâie și ulei de floarea-soarelui într-un mixer și amestecă timp de aproximativ 10 secunde pentru a obține o maioneză omogenă. Apoi adaugă tonul, anșoa și capere și amestecă încă 30 de secunde, condimentând sosul cu sare și piper după gust. Taie bagheta în două pe orizontală și întinde puțin unt pe ambele părți ale pâinii. Compune apoi sandwich-ul cu felii de vițel la cuptor, maioneza de ton și rucola. Ulterior, garnisește sandwich-ul cu câteva capere, muguri de pin și cremă balsamică pentru a finaliza preparatul.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE