
O singură mușcătură dintr-o chiflă catalană și veți fi purtați de farmecul său rustic pe dealurile însorite ale Cataloniei, unde mâncarea de calitate este un mod de viață. Chiflele catalane nu sunt doar un deliciu savuros, ci și un simbol al moștenirii și tradițiilor catalane. Aceste chifle au fost savurate de generații întregi în regiunea de nord-est a Spaniei, iar în ultimii ani și-au pavat calea pe mesele iubitorilor de pâine autentică din întreaga lume.
Cu o coajă ușor rumenită și crocantă și miez moale, gingaș și plin de aromă, chifla catalană este versatilă și poate fi savurată împreună cu o varietate de feluri de mâncare, de la tocănițe și supe consistente, la carne și brânzeturi la grătar. Aceste minunate preparate sunt perfecte alături de sosuri aromate sau pur și simplu savurate ca atare, cu puțin unt sau ulei de măsline.
Celor care doresc să se bucure de un sandwich gourmet cu o tentă mediteraneană, vă recomandăm următoarea rețetă, ideală pentru un prânz sau o cină plină de savoare. Pentru a face acest sandwich, începeți prin a tăia o chiflă catalană proaspătă în două și întindeți pesto de busuioc pe ambele părți. Adăugați un strat de frunze proaspete de spanac, ardei roșu copt și câteva măsline Kalamata feliate. Adăugați un strat generos de brânză mozzarella și puțină brânză feta fărâmițată. Închideți sandwich-ul, așezați-l într-o tigaie încinsă și frigeți-l pe ambele părți până când brânza se topește și pâinea devine mai crocantă.