Combaterea risipei alimentare

Budincă din chifle cu lapte și unt brun

Te pregătești pentru musafiri, o cină în familie sau o altă ocazie specială? Această budincă din chifle cu lapte, unt brun și topping de caramel îi va impresiona pe toți cei prezenți, cu atât mai mult cu cât vei face un bine planetei.

Coace acest desert bogat în arome savuroase utilizând chiflele pe care le ai acasă. Este o modalitate excelentă de a preveni risipa de alimente și să te bucuri de un desert reconfortant alături de cei dragi.

Ingrediente

  • 45 g stafide
  • 2 linguri rom 
  • 75 g unt nesărat
  • 6 chifle cu lapte, chifle de hamburger sau hotdog
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frișcă lichidă
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • 3 ouă
  • 4 linguri zahăr brun

Pentru topping

  • 3 linguri zahăr brun
  • 6 linguri frișcă lichidă 
  • 2 linguri rom

Mod de preparare

  1. Pune chiflele într-un bol, toarnă peste ele romul și lasă-le să se înmoaie timp de 30 minute. Între timp, pune untul într-o tigaie mică și încălzește-l până se topește și dobândește o culoare brună, apoi înlătură tigaia de pe foc și toarnă o treime din unt în 6 forme mici de budincă sau de brioșe. 
  2. Taie chiflele în trei, apoi crestează o fantă, în care să pui apoi câteva stafide.
  3. Pune câte trei bucăți de chifle, cu partea crestată în jos, în fiecare formă de budincă, apoi toarnă restul untului în forme.
  4. Încălzește cuptorul la 150°C. Într-o oală, adu laptele, crema și vanilia aproape de temperatura de fierbere. Bate ouăle împreună cu zahărul într-un bol separat, apoi toarnă încet laptele fierbinte peste ouă până când obții o cremă fină, subțire.
  5. Împarte cea mai mare parte din amestec în formele de budincă – fă acest lucru încet, astfel încât chiflele să poată absorbi amestecul. Când formele sunt aproape pline, transferă-le într-o tavă de copt umplută pe jumătate cu apă clocotită.
  6. Umple formele cu amestecul rămas, pune tava în cuptor și las-o la copt timp de 45 de minute. Odată terminat timpul de coacere, scoate tava din cuptor și las-o să se răcească timp de 5 minute.
  7. Pentru a pregăti topping-ul, presară zahărul într-o tigaie și încălzește-l, până când zahărul începe să se topească și să se caramelizeze. Odată ce caramelul este auriu, adaugă cu atenție frișca și romul, împreună cu un vârf de sare și omogenizează întregul amestec.
  8. Scoate budincile din forme și toarnă topping-ul peste fiecare dintre ele.

Poftă bună!

Sursă: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/brioche-brown-butter-pudding?fbclid=IwAR3h5mqXLCgQxEkb1ypxTjL7zx2-bJ_h1T3_sU0MFCK3zGSY-Aie5e3RG20

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Budincă din chifle cu lapte și unt brun

Te pregătești pentru musafiri, o cină în familie sau o altă ocazie specială? Această budincă din chifle cu lapte, unt brun și topping de caramel îi va impresiona pe toți cei prezenți, cu atât mai mult cu cât vei face un bine planetei.

Coace acest desert bogat în arome savuroase utilizând chiflele pe care le ai acasă. Este o modalitate excelentă de a preveni risipa de alimente și să te bucuri de un desert reconfortant alături de cei dragi.

Ingrediente

  • 45 g stafide
  • 2 linguri rom 
  • 75 g unt nesărat
  • 6 chifle cu lapte, chifle de hamburger sau hotdog
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frișcă lichidă
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • 3 ouă
  • 4 linguri zahăr brun

Pentru topping

  • 3 linguri zahăr brun
  • 6 linguri frișcă lichidă 
  • 2 linguri rom

Mod de preparare

  1. Pune chiflele într-un bol, toarnă peste ele romul și lasă-le să se înmoaie timp de 30 minute. Între timp, pune untul într-o tigaie mică și încălzește-l până se topește și dobândește o culoare brună, apoi înlătură tigaia de pe foc și toarnă o treime din unt în 6 forme mici de budincă sau de brioșe. 
  2. Taie chiflele în trei, apoi crestează o fantă, în care să pui apoi câteva stafide.
  3. Pune câte trei bucăți de chifle, cu partea crestată în jos, în fiecare formă de budincă, apoi toarnă restul untului în forme.
  4. Încălzește cuptorul la 150°C. Într-o oală, adu laptele, crema și vanilia aproape de temperatura de fierbere. Bate ouăle împreună cu zahărul într-un bol separat, apoi toarnă încet laptele fierbinte peste ouă până când obții o cremă fină, subțire.
  5. Împarte cea mai mare parte din amestec în formele de budincă – fă acest lucru încet, astfel încât chiflele să poată absorbi amestecul. Când formele sunt aproape pline, transferă-le într-o tavă de copt umplută pe jumătate cu apă clocotită.
  6. Umple formele cu amestecul rămas, pune tava în cuptor și las-o la copt timp de 45 de minute. Odată terminat timpul de coacere, scoate tava din cuptor și las-o să se răcească timp de 5 minute.
  7. Pentru a pregăti topping-ul, presară zahărul într-o tigaie și încălzește-l, până când zahărul începe să se topească și să se caramelizeze. Odată ce caramelul este auriu, adaugă cu atenție frișca și romul, împreună cu un vârf de sare și omogenizează întregul amestec.
  8. Scoate budincile din forme și toarnă topping-ul peste fiecare dintre ele.

Poftă bună!

Sursă: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/brioche-brown-butter-pudding?fbclid=IwAR3h5mqXLCgQxEkb1ypxTjL7zx2-bJ_h1T3_sU0MFCK3zGSY-Aie5e3RG20

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE