Combaterea risipei alimentare

Budincă de pâine
Parfumată și plină de arome, budinca de pâine, unul dintre deserturile preferate ale copilăriei părinților noștri, este o rețetă care ar trebui reintrodusă în meniurile multor familii.
Ingrediente:

• o pâine feliată (în felii cât mai egale cu putință)
• 400 de grame de brânză dulce
• 200 de grame de zahăr
• 8 ouă
• 500 de ml. de lapte
• 2 plicuri de zahăr vanilat
• 30 de grame de unt
• 1 praf de sare
• opțional: 50-60 de grame de stafide

Mod de preparare:
• Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
• Feliile de pâine se taie în două, transversal.
• Se amestecă 6 ouă cu laptele, iar celelalte 2 ouă se amestecă în alt bol cu brânza dulce, zahărul, zahărul vanilat și stafidele.
• Se unge cu unt o tavă.
• Feliile de pâine vor fi puse în bolul ce conține ouăle bătute cu laptele și apoi în tavă, peste care se va adăuga jumătate din crema formată din brânză, zahăr și stafide.
• Apoi se mai adaugă un strat format din felii de pâine, un alt strat format din restul de brânză și un ultim strat alcătuit din alte felii de pâine îmbibate în ou cu lapte.
• Se coace aproximativ 45 de minute și poate fi servită cu diferite topping-uri (gem, fructe, dulceață).

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Budincă de pâine
Parfumată și plină de arome, budinca de pâine, unul dintre deserturile preferate ale copilăriei părinților noștri, este o rețetă care ar trebui reintrodusă în meniurile multor familii.
Ingrediente:

• o pâine feliată (în felii cât mai egale cu putință)
• 400 de grame de brânză dulce
• 200 de grame de zahăr
• 8 ouă
• 500 de ml. de lapte
• 2 plicuri de zahăr vanilat
• 30 de grame de unt
• 1 praf de sare
• opțional: 50-60 de grame de stafide

Mod de preparare:
• Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
• Feliile de pâine se taie în două, transversal.
• Se amestecă 6 ouă cu laptele, iar celelalte 2 ouă se amestecă în alt bol cu brânza dulce, zahărul, zahărul vanilat și stafidele.
• Se unge cu unt o tavă.
• Feliile de pâine vor fi puse în bolul ce conține ouăle bătute cu laptele și apoi în tavă, peste care se va adăuga jumătate din crema formată din brânză, zahăr și stafide.
• Apoi se mai adaugă un strat format din felii de pâine, un alt strat format din restul de brânză și un ultim strat alcătuit din alte felii de pâine îmbibate în ou cu lapte.
• Se coace aproximativ 45 de minute și poate fi servită cu diferite topping-uri (gem, fructe, dulceață).

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE