Combaterea risipei alimentare

Budincă de pâine cu praline și înghețată

Transformă pâinea uitată în cămară într-un desert decadent, pefect pentru o zi călduroasă de vară. Această budincă de pâine contrastează într-un mod armonios crema savuroasă de praline, ușor sărată, cu delicatețea înghețatei de vanilie, pentru un deliciu de neuitat.

Pregătindu-se într-o cantitate mare, poți servi această budincă alături de cei dragi, sau, cine știe, o poți pune la frigider și păstra doar pentru tine!

Ingrediente pentru budincă (12 porții)

  • 6 ouă 
  • 700 ml frișcă lichidă
  • 700 ml lapte
  • 400 g zahăr brun
  • 2 linguri esență vanilie
  • ¼ linguriță sare
  • ¼ linguriță nucșoară măcinată
  • 1 pâine veche (aprox. 1kg), tăiată în cubulețe
  • 250g nuci pecan, tăiate în bucăți mari
  • 900ml înghețată de vanilie

Ingrediente pentru sosul de praline

  • 60g unt sărat
  • 15g făină
  • 250ml frișcă lichidă
  • 100g zahăr brun
  • 2 linguri esență de vanilie
  • ¼ linguriță nucșoară măcinată

Mod de preparare

  • Într-un bol mare, amestecă ouăle, frișca, laptele, zahărul brun, esența de vanilie, sarea și nucșoara.
  • Adaugă cubulețele de pâine și amestecă-le până când sunt complet acoperite de acest amestec. Lasă pâinea să stea timp de o oră, amestecând ocazional, apoi adaugă nucile pecan.
  • Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge cu un strat subțire de unt o tavă de aproximativ 33×23 cm, apoi toarnă în ea amestecul de pâine.
  • Lasă tava la cuptor până când budinca devine fermă în centru, iar pe margini se formează bule, timp de aproximativ 1 oră. După 45-50 de minute, acoperă tava cu o folie de aluminiu pentru a preveni arderea budincii.
  • Între timp se prepară sosul de praline. Topește untul, apoi adaugă făina și amestecă constant până când mixtura dobândește o culoare aurie, timp de 3-4 minute. Adaugă apoi frișca lichidă și zahărul brun și continuă să amesteci timp de 3 minute. Adaugă vanilia și nucșoara, amestecând pentru încă 2-3 minute.
  • Scoate tava din cuptor când budinca este gata și las-o să se răcească timp de vreo 5 minute, apoi servește-o cu un glob de înghețată și cu siropul de praline.

Sursă: https://www.myrecipes.com

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Budincă de pâine cu praline și înghețată

Transformă pâinea uitată în cămară într-un desert decadent, pefect pentru o zi călduroasă de vară. Această budincă de pâine contrastează într-un mod armonios crema savuroasă de praline, ușor sărată, cu delicatețea înghețatei de vanilie, pentru un deliciu de neuitat.

Pregătindu-se într-o cantitate mare, poți servi această budincă alături de cei dragi, sau, cine știe, o poți pune la frigider și păstra doar pentru tine!

Ingrediente pentru budincă (12 porții)

  • 6 ouă 
  • 700 ml frișcă lichidă
  • 700 ml lapte
  • 400 g zahăr brun
  • 2 linguri esență vanilie
  • ¼ linguriță sare
  • ¼ linguriță nucșoară măcinată
  • 1 pâine veche (aprox. 1kg), tăiată în cubulețe
  • 250g nuci pecan, tăiate în bucăți mari
  • 900ml înghețată de vanilie

Ingrediente pentru sosul de praline

  • 60g unt sărat
  • 15g făină
  • 250ml frișcă lichidă
  • 100g zahăr brun
  • 2 linguri esență de vanilie
  • ¼ linguriță nucșoară măcinată

Mod de preparare

  • Într-un bol mare, amestecă ouăle, frișca, laptele, zahărul brun, esența de vanilie, sarea și nucșoara.
  • Adaugă cubulețele de pâine și amestecă-le până când sunt complet acoperite de acest amestec. Lasă pâinea să stea timp de o oră, amestecând ocazional, apoi adaugă nucile pecan.
  • Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge cu un strat subțire de unt o tavă de aproximativ 33×23 cm, apoi toarnă în ea amestecul de pâine.
  • Lasă tava la cuptor până când budinca devine fermă în centru, iar pe margini se formează bule, timp de aproximativ 1 oră. După 45-50 de minute, acoperă tava cu o folie de aluminiu pentru a preveni arderea budincii.
  • Între timp se prepară sosul de praline. Topește untul, apoi adaugă făina și amestecă constant până când mixtura dobândește o culoare aurie, timp de 3-4 minute. Adaugă apoi frișca lichidă și zahărul brun și continuă să amesteci timp de 3 minute. Adaugă vanilia și nucșoara, amestecând pentru încă 2-3 minute.
  • Scoate tava din cuptor când budinca este gata și las-o să se răcească timp de vreo 5 minute, apoi servește-o cu un glob de înghețată și cu siropul de praline.

Sursă: https://www.myrecipes.com

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE