
Andreea Duția este food blogger și mamă a doi copii. Ne-a surprins cu o rețetă minunată, foarte ușor de realizat, pe care dorim să o împărtășim și cu voi.
“Ce facem noi cu pâinea mai veche, pe care nu o mai mâncăm? Păi, crutoane, pesmet, friganele, o prăjim sau mai putem face minunăția asta: budinca de pâine” spune Andreea.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:
- O pâine mai veche, de orice fel
- Puțin unt pentru uns tava
- 4 ouă
- 300-400 ml lapte
- 100 grame de smântână
- O linguriță de sare
- O linguriță de verdețuri italienești
- 150 grame de mozzarella
- 100 de grame de brânză de burduf
- 200 de grame de roșii cherry
Mod de preparare:
Taie pâinea cubulețe și așaz-o într-un strat uniform în tava unsă cu unt. Într-un castron, bate ouăle și amestecă-le apoi cu laptele, smântâna, sarea și verdețurile italienești. Dacă nu ai în casă un mix de condimente, îl poți înlocui cu verdețurile tale preferate (oregano, busuioc, măghiran, cimbru). Toarnă amestecul peste pâine și lasă-l 20 de minute să îl absoarbă.
Între timp, încălzește cuptorul la 180 de grade, rade mozzarella și fărâmițează brânza de burduf. Le poți înlocui cu orice alte brânzeturi care îți plac sau pe care le ai în frigider.
Următorul pas este să pui brânza de burduf peste pâinea înmuiată, apoi mozzarella și roșiile cherry tăiate în jumătăți. Lasă budinca să se coacă până când se rumenește frumos deasupra și savureaz-o cu mare plăcere alături de o salată de sezon.
Fotografiile îi aparțin autoarei rețetei, căreia îi mulțumim pentru inspirație.