Dacă te aflai în căutarea unui desert care să întruchipeze aromele toamnei, tocmai l-ai găsit! Această budincă de pâine incorporează aromele calde ale condimentelor de chai, precum și savoarea migdalelor, într-un desert de lins pe degete.
Delicioasă și ușoară de preparat, această budincă îți va oferi nouă porții de delectare desăvârșită, fiind alegerea perfectă pentru a utiliza pâinea veche.
Ingrediente
- 4 ouă mari, la temperatura camerei, bătute ușor
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr brun
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 linguriță extract vanilie
- ½ linguriță ghimbir măcinat
- ½ linguriță cardamom măcinat
- ¼ linguriță sare
- ¼ linguriță cuișoare măcinate
- 2 linguri rom (opțional)
- 6 felii de pâine, tăiate în cuburi
- 30 g fulgi de migdale
- Înghețată de vanilie sau frișcă pentru servit
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 190°. Într-un bol mare, amestecă primele 9 ingrediente și, opțional, romul. Adăugați apoi pâinea, amestecând ușor. Lasă amestecul să stea timp de 15 minute sau până când pâinea se înmoaie.
- Transferă amestecul într-o tavă de copt și presară fulgii de migdale.
- Lasă tava la cuptor aproximativ 35-40 de minute, până când preparatul dobândește o culoare aurie, iar atunci când inserezi în mijloc un cuțit, acesta iese curat.
- Servește preparatul cald, cu înghețată sau frișcă.
Poftă bună!
(sursă: https://www.tasteofhome.com/recipes/chai-spiced-bread-pudding/)