Combaterea risipei alimentare

Budincă de pâine cu arome de toamnă

Dacă te aflai în căutarea unui desert care să întruchipeze aromele toamnei, tocmai l-ai găsit! Această budincă de pâine incorporează aromele calde ale condimentelor de chai, precum și savoarea migdalelor, într-un desert de lins pe degete.

Delicioasă și ușoară de preparat, această budincă îți va oferi nouă porții de delectare desăvârșită, fiind alegerea perfectă pentru a utiliza pâinea veche.

Ingrediente 

  • 4 ouă mari, la temperatura camerei, bătute ușor
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță extract vanilie
  • ½ linguriță ghimbir măcinat
  • ½ linguriță cardamom măcinat
  • ¼ linguriță sare
  • ¼ linguriță cuișoare măcinate
  • 2 linguri rom (opțional)
  • 6 felii de pâine, tăiate în cuburi
  • 30 g fulgi de migdale
  • Înghețată de vanilie sau frișcă pentru servit

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 190°. Într-un bol mare, amestecă primele 9 ingrediente și, opțional, romul. Adăugați apoi pâinea, amestecând ușor. Lasă amestecul să stea timp de 15 minute sau până când pâinea se înmoaie.
  2. Transferă amestecul într-o tavă de copt și presară fulgii de migdale.
  3. Lasă tava la cuptor aproximativ 35-40 de minute, până când preparatul dobândește o culoare aurie, iar atunci când inserezi în mijloc un cuțit, acesta iese curat. 
  4. Servește preparatul cald, cu înghețată sau frișcă.

Poftă bună!

(sursă: https://www.tasteofhome.com/recipes/chai-spiced-bread-pudding/)

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Budincă de pâine cu arome de toamnă

Dacă te aflai în căutarea unui desert care să întruchipeze aromele toamnei, tocmai l-ai găsit! Această budincă de pâine incorporează aromele calde ale condimentelor de chai, precum și savoarea migdalelor, într-un desert de lins pe degete.

Delicioasă și ușoară de preparat, această budincă îți va oferi nouă porții de delectare desăvârșită, fiind alegerea perfectă pentru a utiliza pâinea veche.

Ingrediente 

  • 4 ouă mari, la temperatura camerei, bătute ușor
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță extract vanilie
  • ½ linguriță ghimbir măcinat
  • ½ linguriță cardamom măcinat
  • ¼ linguriță sare
  • ¼ linguriță cuișoare măcinate
  • 2 linguri rom (opțional)
  • 6 felii de pâine, tăiate în cuburi
  • 30 g fulgi de migdale
  • Înghețată de vanilie sau frișcă pentru servit

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 190°. Într-un bol mare, amestecă primele 9 ingrediente și, opțional, romul. Adăugați apoi pâinea, amestecând ușor. Lasă amestecul să stea timp de 15 minute sau până când pâinea se înmoaie.
  2. Transferă amestecul într-o tavă de copt și presară fulgii de migdale.
  3. Lasă tava la cuptor aproximativ 35-40 de minute, până când preparatul dobândește o culoare aurie, iar atunci când inserezi în mijloc un cuțit, acesta iese curat. 
  4. Servește preparatul cald, cu înghețată sau frișcă.

Poftă bună!

(sursă: https://www.tasteofhome.com/recipes/chai-spiced-bread-pudding/)

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE