Combaterea risipei alimentare

Budincă de mere

Iată o rețetă ușoară și savuroasă de budincă cu mere, crocantă și aromată la exterior, caldă și delicată la interior, numai bună pentru a fi savurată împreună cu toată familia.

Ingrediente:

  • 175 gr unt
  • 120 gr zahăr
  • 1 kg mere curățate și tocate
  • 4 linguri gem de caise
  • 12 felii de pâine albă (fără coajă)

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Într-un vas încăpător, topește 25 gr de unt, adaugă merele și zahărul, acoperă cu un capac și lasă-le să se gătească la foc mediu timp de 10 minute, amestecând din când în când. 
  3. După ce au trecut cele 10 minute, îndepărtează capacul și mai gătește umplutura de mere încă 5-10 minute până când merele s-au înmuiat bine și sucul pe care l-au lăsat scade. La final, adaugă gemul de caise și lasă compoziția să se răcorească. 
  4. Între timp, topește restul de unt într-o tigaie. Taie feliile de pâine în fâșii și păstrează două felii întregi, una pentru bază și alta pentru capac. Înmoaie fiecare bucată de pâine în untul topit și tapetează cu ele o formă de copt pentru budincă. 
  5. Adaugă umplutura de mere și acoperă totul cu o felie de pâine pe care ai înmuiat-o în unt topit. Pune budincă la copt, în cuptorul preîncâlzit, timp de 30 de minute sau până când se rumenește frumos deasupra. 
  6. Când este gata, las-o să se răcească puțin, apoi o poți răsturna pe un platou. Budinca se poate servi cu sos de vanilie, înghețată, sos de caramel sau frișcă proaspătă. Este absolut delicioasă, atât caldă, cât și rece!

Poftă bună!

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
Budincă de mere

Iată o rețetă ușoară și savuroasă de budincă cu mere, crocantă și aromată la exterior, caldă și delicată la interior, numai bună pentru a fi savurată împreună cu toată familia.

Ingrediente:

  • 175 gr unt
  • 120 gr zahăr
  • 1 kg mere curățate și tocate
  • 4 linguri gem de caise
  • 12 felii de pâine albă (fără coajă)

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Într-un vas încăpător, topește 25 gr de unt, adaugă merele și zahărul, acoperă cu un capac și lasă-le să se gătească la foc mediu timp de 10 minute, amestecând din când în când. 
  3. După ce au trecut cele 10 minute, îndepărtează capacul și mai gătește umplutura de mere încă 5-10 minute până când merele s-au înmuiat bine și sucul pe care l-au lăsat scade. La final, adaugă gemul de caise și lasă compoziția să se răcorească. 
  4. Între timp, topește restul de unt într-o tigaie. Taie feliile de pâine în fâșii și păstrează două felii întregi, una pentru bază și alta pentru capac. Înmoaie fiecare bucată de pâine în untul topit și tapetează cu ele o formă de copt pentru budincă. 
  5. Adaugă umplutura de mere și acoperă totul cu o felie de pâine pe care ai înmuiat-o în unt topit. Pune budincă la copt, în cuptorul preîncâlzit, timp de 30 de minute sau până când se rumenește frumos deasupra. 
  6. Când este gata, las-o să se răcească puțin, apoi o poți răsturna pe un platou. Budinca se poate servi cu sos de vanilie, înghețată, sos de caramel sau frișcă proaspătă. Este absolut delicioasă, atât caldă, cât și rece!

Poftă bună!

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE