
E prea târziu pentru micul dejun, dar prea devreme pentru prânz? Încearcă acest brunch savuros, ce demonstrează că pâinea uscată poate fi starul unor preparate rafinate. Raportat la cât de ușor este de realizat, rezultatul final este cu adevărat incredibil. Nu uita însă că trebuie să îl pregătești cu o seară înainte!
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 cartof mediu, decojit și tăiat în cuburi
- 1 cartof dulce mediu, decojit și tăiat în cuburi
- 1 ardei roșu mediu, mărunțit
- 30g ceapă roșie mărunțită
- 6 ouă
- 380 ml smântână de gătit
- 1 ceapă verde mărunțită
- 2 lingurițe mărar proaspăt
- 2 lingurițe muștar Dijon
- ½ linguriță coajă lămâie
- l/2 linguriță piper măcinat
- 270g pâine uscată
- 250g somon afumat, tăiat în bucăți
- 150g cremă de brânză
- 1 linguriță arpagic verde/chives
Mod de preparare
- Într-o tigaie mare, încălzește uleiul la foc mediu. Adaugă cartoful și gătește-l timp de 3 minute. Adaugă apoi cartoful dulce, ardeiul roșu și ceapa și continuă să le gătești timp de 4-6 minute sau până dobândesc o culoare aurie.
- Pune un capac peste tigaie și lasă legumele să se gătească la foc mic pentru încă 4-6 sau până se înmoaie.
- Lasă legumele să se răcească la temperatura camerei.
- Într-un bol mare, amestecă ouăle, smântâna, ceapa verde, mărarul, muștarul, coaja de lămâie și piperul. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt pune pe straturi legumele, pâinea, somonul și crema de brânză și toarnă apoi mixtura cu ou. Acoperă tava cu o folie de plastic și las-o la frigider peste noapte.
- Preîncălzește cuptorul la 175°C, scoate tava din frigider și las-o să ajungă la temperatura camerei.
- Pune tava în cuptor și lasă preparatul să se gătească aprox 60-70 de minute, sau până atunci când, în momentul în care inserezi un cuțit în preparat, acesta iese curat.
- Lasă preparatul să se răcească timp de 5-10 minute înainte de servire. Presară arpagicul peste preparatul răcit.
Poftă bună!
Fotografie realizată de Taste of Home