Combaterea risipei alimentare

7 sfaturi pentru o vacanță fără risipă alimentară

Vara este deja aici și este timpul să luăm pauză și să ne încărcăm bateriile într-un concediu relaxant. Deseori, vara este o perioadă în care întreruperea rutinei duce și la o creștere a deșeurilor alimentare din casele noastre și de aceea ne-am gândit să îți prezentăm câteva situații cu care te-ai putea confrunta în această perioadă.

Sezonul de concedii poate duce la risipa alimentelor din mai multe motive. Mâncarea este adesea lăsată în frigider sau în cămară, în timp ce oamenii pleacă în vacanță, iar alimentele pot să se strice mai repede pe măsură ce temperaturile cresc. Iată câteva sfaturi utile pentru a te bucura de vară cu cât mai puțină risipă alimentară:

1. Începe să cumperi alimente în cantități mai mici, cu câteva săptămâni înainte de a pleca în vacanță. Astfel te vei asigura că nu vei avea frigiderul plin cu mâncare îaninte de plecarea în vacanță.

2. Când este posibil, congelează excesul de alimente. Așa vei evita să le lași să se strice, iar la întoarcere din concediu vei avea rezerve la congelator.

3. Dacă ai rămas cu mai multă mâncare gătită decât poți mânca înainte să pleci, împarte-o cu familia sau cu prietenii. Vor fi bucuroși să te ajute să nu faci risipă.

4.  Încearcă să folosești resturile de mâncare, înainte de a pleca în vacanță. Fie prepari un brunch copios, fie pregătești mici gustări sau sandvișuri pentru drum.

5. Când temperaturile sunt ridicate, tindem să mâncăm mai puțin, așa că îți recomandăm să încerci să reduci dimensiunile porțiilor de mâncare.

6. Plănuiești să nu pleci nicăieri și să îți petreci vacanța acasă? Pune ce ai în frigider într-un coș și organizează un picnic relaxant în parcul tău preferat. Te vei bucura de tihnă și vei savura relaxat mâncarea ta preferată.

7. Dacă îți place să gătești, îți sugerăm să alegi serviciile care îți livrează acasă kit-uri pentru gătit. Vei primi fix ingredientele de care ai nevoie, în cantitatea potrivită pentru porții perfecte.

România generează anual peste 5 milioane de tone de deșeuri alimentare. Să nu uităm, așadar, că fiecare contează și că schimbarea începe cu noi, prin gesturi mici, dar constante.

Sursa foto: Unsplash

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media
7 sfaturi pentru o vacanță fără risipă alimentară

Vara este deja aici și este timpul să luăm pauză și să ne încărcăm bateriile într-un concediu relaxant. Deseori, vara este o perioadă în care întreruperea rutinei duce și la o creștere a deșeurilor alimentare din casele noastre și de aceea ne-am gândit să îți prezentăm câteva situații cu care te-ai putea confrunta în această perioadă.

Sezonul de concedii poate duce la risipa alimentelor din mai multe motive. Mâncarea este adesea lăsată în frigider sau în cămară, în timp ce oamenii pleacă în vacanță, iar alimentele pot să se strice mai repede pe măsură ce temperaturile cresc. Iată câteva sfaturi utile pentru a te bucura de vară cu cât mai puțină risipă alimentară:

1. Începe să cumperi alimente în cantități mai mici, cu câteva săptămâni înainte de a pleca în vacanță. Astfel te vei asigura că nu vei avea frigiderul plin cu mâncare îaninte de plecarea în vacanță.

2. Când este posibil, congelează excesul de alimente. Așa vei evita să le lași să se strice, iar la întoarcere din concediu vei avea rezerve la congelator.

3. Dacă ai rămas cu mai multă mâncare gătită decât poți mânca înainte să pleci, împarte-o cu familia sau cu prietenii. Vor fi bucuroși să te ajute să nu faci risipă.

4.  Încearcă să folosești resturile de mâncare, înainte de a pleca în vacanță. Fie prepari un brunch copios, fie pregătești mici gustări sau sandvișuri pentru drum.

5. Când temperaturile sunt ridicate, tindem să mâncăm mai puțin, așa că îți recomandăm să încerci să reduci dimensiunile porțiilor de mâncare.

6. Plănuiești să nu pleci nicăieri și să îți petreci vacanța acasă? Pune ce ai în frigider într-un coș și organizează un picnic relaxant în parcul tău preferat. Te vei bucura de tihnă și vei savura relaxat mâncarea ta preferată.

7. Dacă îți place să gătești, îți sugerăm să alegi serviciile care îți livrează acasă kit-uri pentru gătit. Vei primi fix ingredientele de care ai nevoie, în cantitatea potrivită pentru porții perfecte.

România generează anual peste 5 milioane de tone de deșeuri alimentare. Să nu uităm, așadar, că fiecare contează și că schimbarea începe cu noi, prin gesturi mici, dar constante.

Sursa foto: Unsplash

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE