
A devenit popular să ne gândim la alimente ca fiind bune sau rele, ceva ce trebuie să mâncăm sau ceva ce trebuie evitat. Carbohidrații, care au avut momentul lor de glorie pe vremea când grăsimile erau personajul negativ, sunt acum învinuiți pentru epidemia de obezitate, diabet și boli cardiovasculare cu care ne confruntăm la nivel global.
În realitate, pâinea nu este inamicul unei diete sănătoase și poate fi inclusă ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate în fiecare zi, având numeroase beneficii pentru sănătate.
1. Carbohidrații sunt sursa de energie preferată de organismul nostru
Pentru un flux de energie constant pe tot parcursul zilei, axează-te pe carbohidrați complecși, de înaltă calitate, cum ar fi cerealele integrale. Aceștia au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerați, ceea ce ajută la menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp și oferă o eliberare mai lentă și constantă de energie.
2. Pâinea poate fi o sursă bogată de fibre și proteine
Pâinea, în special cea integrală, este o sursă importantă de fibre alimentare care ne ajută să ne menținem sistemul digestiv sănătos și care ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge. Pâinea este, de asemenea, o sursă de proteine cu conținut scăzut de grăsimi, necesare organismului nostru pentru creșterea și regenerarea celulelor.
3. Pâinea conține vitamine și minerale esențiale
Pâinea conține o gamă largă de vitamine și minerale, inclusiv vitaminele din grupul B: tiamina (B1), niacina (B3) și acidul folic, precum și calciu. Toți acești nutrienți sunt indispensabili pentru o dietă sănătoasă și nutritivă, care să susțină buna funcționare a organismului.
4. Pâinea poate fi combinată cu ușurință cu alte alimente nutritive
Câteva exemple de astfel de alimente sunt: avocado, hummus, ouă, diverse legume, brânzeturi, ton, somon, unt de arahide.