Combaterea risipei alimentare

O pâine prăjită, preparată cu făină de grâu rafinat, tradițională în subcontinentul indian, Luchi este un fel de mâncare clasic și apreciat, servit adesea în timpul unor ocazii speciale, festivaluri sau mese festive. Are un diametru de 5cm și poate fi consumat simplu, alături de un sos sau de curry, așa cum se obișnuiește în Orissa, Assam sau Bengal, dar poate fi și umplut. Varianta umpluta a luchi-ului este cunoscută sub denumirea de kochuri, iar cea mai populară umplutură este cu bhaji de cartofi.

Pentru a face pâinea luchi, se prepară un aluat folosind făină de toate tipurile (maida), apă și, uneori, o cantitate mică de ulei sau ghee (unt clarificat). Aluatul se frământă până când devine neted și maleabil. Se secționează în bucăți mici care se rulează, asemenea unor discuri, iar mai apoi sunt prăjite în ulei încins până când se umflă și capătă o culoare ușor aurie. Procesul de prăjire îndelungată face ca pâinea luchi să fie crocantă la exterior, rămânând în același timp moale și aerisită în interior. 

Este demn de remarcat faptul că luchi este destul de asemănătoare cu o altă pâine populară indiană numită puri, principala diferență fiind că luchi se prepară de obicei folosind făină universală, în timp ce puri se prepară folosind făină integrală de grâu (atta). Alegerea făinii conferă fiecărei pâini un gust și o textură distincte.

Acest fel de mâncare este bogat în calorii și carbohidrați, deoarece este prăjit în ghee sau ulei de gătit. O variantă mai sănătoasă a luchi-ului este conferită de înlocuirea făinii de grâu rafinată cu făina multicereale. Cu toate acestea, gustul se poate schimba din cauza făinii.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media

O pâine prăjită, preparată cu făină de grâu rafinat, tradițională în subcontinentul indian, Luchi este un fel de mâncare clasic și apreciat, servit adesea în timpul unor ocazii speciale, festivaluri sau mese festive. Are un diametru de 5cm și poate fi consumat simplu, alături de un sos sau de curry, așa cum se obișnuiește în Orissa, Assam sau Bengal, dar poate fi și umplut. Varianta umpluta a luchi-ului este cunoscută sub denumirea de kochuri, iar cea mai populară umplutură este cu bhaji de cartofi.

Pentru a face pâinea luchi, se prepară un aluat folosind făină de toate tipurile (maida), apă și, uneori, o cantitate mică de ulei sau ghee (unt clarificat). Aluatul se frământă până când devine neted și maleabil. Se secționează în bucăți mici care se rulează, asemenea unor discuri, iar mai apoi sunt prăjite în ulei încins până când se umflă și capătă o culoare ușor aurie. Procesul de prăjire îndelungată face ca pâinea luchi să fie crocantă la exterior, rămânând în același timp moale și aerisită în interior. 

Este demn de remarcat faptul că luchi este destul de asemănătoare cu o altă pâine populară indiană numită puri, principala diferență fiind că luchi se prepară de obicei folosind făină universală, în timp ce puri se prepară folosind făină integrală de grâu (atta). Alegerea făinii conferă fiecărei pâini un gust și o textură distincte.

Acest fel de mâncare este bogat în calorii și carbohidrați, deoarece este prăjit în ghee sau ulei de gătit. O variantă mai sănătoasă a luchi-ului este conferită de înlocuirea făinii de grâu rafinată cu făina multicereale. Cu toate acestea, gustul se poate schimba din cauza făinii.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE