Pâinea durum
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Asemănătoare ca formă cu tortilla sau cu clătitele, dar mai groase și mai moi, pupusas sunt niște pâinici plate, făcute dintr-un aluat pe bază de porumb și ulterior, prăjite ușor. Cu o popularitate crescută în America Centrală, pupusas se servesc umplute cu fasole, carne sau brânză. Cuvântul „pupusa” derivă din cuvântul „pupusawa” care înseamnă a umfla (sau a umfla) și a fost legat de triburile Pipil care locuiau pe teritoriul El Salvador. Numele provine și din limba poptl ( náhuatl ), care a fost vorbită anterior în țara El Salvador, și înseamnă „tortilă mare, umplută, groasă, făcută manual din aluat de orez sau de porumb”.
Cel mai important ingredient din pupusas este chiar masa de porumb, care se constituie dintr-un porumb măcinat fin, similar cu amidonul de porumb sau făina de porumb. Se amestecă cu apă pentru a forma aluatul, care este ulterior modelat în forma unor biluțe. Dacă se optează pentru varianta umplută, se realizează o adâncitură în mijlocul formei rulate, unde se va pune umplutura dorită, care va fi acoperită cu încă un strat de aluat.
Printre varietățile de pupusas se numără pupupas de chickarees, care conține umplutură de carne de porc prăjită și sos de roșii și pupusas de frijoles refritos, care conține umplutură de fasole prăjită. În El Salvator întâlnim sortimente variate de pupusas umplut cu creveți sau dovleac, ceea ce înseamnă că pâinicile sunt versatile.
În America Centrală, pupusas se servește alături de curtido, care este o salată de varză murată și legume, sau salsa roja, care se constituie dintr-un sos de roșii amestecat cu usturoi și piper.
Preparată exclusiv cu făină Durum, această pâine oferă o experiență culinară inedită: coaja sa crocantă...
Știai că pâinea cu maia are o istorie care datează încă din Egiptul antic? Aceasta...
Această pâine franțuzească, Pain aux noix, este preparată în mod tradițional cu făină de grâu...
Asemănătoare ca formă cu tortilla sau cu clătitele, dar mai groase și mai moi, pupusas sunt niște pâinici plate, făcute dintr-un aluat pe bază de porumb și ulterior, prăjite ușor. Cu o popularitate crescută în America Centrală, pupusas se servesc umplute cu fasole, carne sau brânză. Cuvântul „pupusa” derivă din cuvântul „pupusawa” care înseamnă a umfla (sau a umfla) și a fost legat de triburile Pipil care locuiau pe teritoriul El Salvador. Numele provine și din limba poptl ( náhuatl ), care a fost vorbită anterior în țara El Salvador, și înseamnă „tortilă mare, umplută, groasă, făcută manual din aluat de orez sau de porumb”.
Cel mai important ingredient din pupusas este chiar masa de porumb, care se constituie dintr-un porumb măcinat fin, similar cu amidonul de porumb sau făina de porumb. Se amestecă cu apă pentru a forma aluatul, care este ulterior modelat în forma unor biluțe. Dacă se optează pentru varianta umplută, se realizează o adâncitură în mijlocul formei rulate, unde se va pune umplutura dorită, care va fi acoperită cu încă un strat de aluat.
Printre varietățile de pupusas se numără pupupas de chickarees, care conține umplutură de carne de porc prăjită și sos de roșii și pupusas de frijoles refritos, care conține umplutură de fasole prăjită. În El Salvator întâlnim sortimente variate de pupusas umplut cu creveți sau dovleac, ceea ce înseamnă că pâinicile sunt versatile.
În America Centrală, pupusas se servește alături de curtido, care este o salată de varză murată și legume, sau salsa roja, care se constituie dintr-un sos de roșii amestecat cu usturoi și piper.
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație.
© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE