Combaterea risipei alimentare

Croissantul auriu sau pain au chocolat alături de un cappucino sunt o alegere ideală pentru un mic dejun parizian chiar la tine acasă. De la pateurile dulci la cele sărate, produsele La Lorraine de patiserie îți vor bucura papilele gustative încă de la prima mușcătură.

La baza acestora stau făina, drojdia și untul. Aceste ingrediente ajută aluatul să fie fraged, iar după coacere, interiorul lui să aibă mai multe straturi. Pentru a vă dărui produsele preferate la fel de perfecte de fiecare dată, patiserii La Lorraine urmează câteva etape esențiale.

  1. Frământarea

Frământarea aluaturilor noastre durează un timp optim pentru ca aluatul să fie fraged și aerat. Prin procesul de frământare, ingredientele sunt amestecate și hidratate corespunzător. Dacă aluatul este mixat prea mult, acesta poate fi deteriorat și va fi întărit, iar dacă este frământat prea puțin, aluatul nu va avea forță să crească și se va rupe.

  1. Temperatura aluatului 

Temperatura potrivită pentru aluatul de patiserie este foarte importantă pentru ca ingredientele să se omogenizeze și să se hidrateze rapid, iar grăsimea untului să își păstreze consistența. Temperatura este aliatul untului deoarece untul determină calitatea aluatului. Dacă acesta este prea rece sau prea cald, grăsimea din unt poate face ca aluatul să fie greu de manevrat. 

  1. „Împachetarea” aluatului

După cum poate cunoașteți deja, straturile unui croasant sau al unui pateu aburind se realizează printr-o succesiune de împachetări ale aluatului. Acest procedeu se numește laminare. Bineînțeles, laminarea aluatului se va face în funcție de produsul pe care dorim să-l coacem și de grăsimea folosită. Putem avea un aluat cu trei până la 20 de împachetări. 

  1. Odihnirea aluatului

Odihnirea aluatului este un pas important în pregătirea produselor de patiserie. Indiferent de rețeta sau metoda folosită, aluatul trebuie să stea la odihnit la o temperatură potrivită, de preferat la temperatura camerei. Acest proces va ajuta aluatul să se „relaxeze” și să fie maleabil. Odihnirea aluatului mai este cunoscută și sub numele de „fermentație în vrac”. După trecerea timpului, împărțim aluatul, îl modelăm și îl mai lăsăm la crescut.

  1. Modelare și ungerea cu ou a aluatului

Așa cum am menționat la pasul precedent, după odihnire, urmează modelarea și umplerea aluatului cu cremă de ciocolată, marmeladă sau brânză. Având un aluat odihnit, putem modela produsul după cum dorim noi, el fiind maleabil. După ce avem forma dorită, mai lăsăm aluatul la crescut câteva minute, iar apoi ungem produsele cu ou înainte de a le introduce la cuptor pentru a căpăta o culoare frumoasă, iar coaja să fie fragedă.

  1. Coacerea

Ultimul pas în pregătirea produselor de patiserie este coacerea acestora. Pentru a avea o coajă aurie, coaptă uniform, sortimentele de patiserie sunt introduse în cuptor. După coacere, produsele sunt lăsate la răcit la temperatura camerei.

Astfel, te poți bucura de sortimentele La Lorraine mereu, atât la micul dejun, cât și la cină, dar și atunci când vrei să iei o gustare. Produsele noastre îți vor face ziua mai bună încă de la prima mușcătură.

Categorii
Tipuri de paine
Urmareste-ne pe social media

Croissantul auriu sau pain au chocolat alături de un cappucino sunt o alegere ideală pentru un mic dejun parizian chiar la tine acasă. De la pateurile dulci la cele sărate, produsele La Lorraine de patiserie îți vor bucura papilele gustative încă de la prima mușcătură.

La baza acestora stau făina, drojdia și untul. Aceste ingrediente ajută aluatul să fie fraged, iar după coacere, interiorul lui să aibă mai multe straturi. Pentru a vă dărui produsele preferate la fel de perfecte de fiecare dată, patiserii La Lorraine urmează câteva etape esențiale.

  1. Frământarea

Frământarea aluaturilor noastre durează un timp optim pentru ca aluatul să fie fraged și aerat. Prin procesul de frământare, ingredientele sunt amestecate și hidratate corespunzător. Dacă aluatul este mixat prea mult, acesta poate fi deteriorat și va fi întărit, iar dacă este frământat prea puțin, aluatul nu va avea forță să crească și se va rupe.

  1. Temperatura aluatului 

Temperatura potrivită pentru aluatul de patiserie este foarte importantă pentru ca ingredientele să se omogenizeze și să se hidrateze rapid, iar grăsimea untului să își păstreze consistența. Temperatura este aliatul untului deoarece untul determină calitatea aluatului. Dacă acesta este prea rece sau prea cald, grăsimea din unt poate face ca aluatul să fie greu de manevrat. 

  1. „Împachetarea” aluatului

După cum poate cunoașteți deja, straturile unui croasant sau al unui pateu aburind se realizează printr-o succesiune de împachetări ale aluatului. Acest procedeu se numește laminare. Bineînțeles, laminarea aluatului se va face în funcție de produsul pe care dorim să-l coacem și de grăsimea folosită. Putem avea un aluat cu trei până la 20 de împachetări. 

  1. Odihnirea aluatului

Odihnirea aluatului este un pas important în pregătirea produselor de patiserie. Indiferent de rețeta sau metoda folosită, aluatul trebuie să stea la odihnit la o temperatură potrivită, de preferat la temperatura camerei. Acest proces va ajuta aluatul să se „relaxeze” și să fie maleabil. Odihnirea aluatului mai este cunoscută și sub numele de „fermentație în vrac”. După trecerea timpului, împărțim aluatul, îl modelăm și îl mai lăsăm la crescut.

  1. Modelare și ungerea cu ou a aluatului

Așa cum am menționat la pasul precedent, după odihnire, urmează modelarea și umplerea aluatului cu cremă de ciocolată, marmeladă sau brânză. Având un aluat odihnit, putem modela produsul după cum dorim noi, el fiind maleabil. După ce avem forma dorită, mai lăsăm aluatul la crescut câteva minute, iar apoi ungem produsele cu ou înainte de a le introduce la cuptor pentru a căpăta o culoare frumoasă, iar coaja să fie fragedă.

  1. Coacerea

Ultimul pas în pregătirea produselor de patiserie este coacerea acestora. Pentru a avea o coajă aurie, coaptă uniform, sortimentele de patiserie sunt introduse în cuptor. După coacere, produsele sunt lăsate la răcit la temperatura camerei.

Astfel, te poți bucura de sortimentele La Lorraine mereu, atât la micul dejun, cât și la cină, dar și atunci când vrei să iei o gustare. Produsele noastre îți vor face ziua mai bună încă de la prima mușcătură.

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Urmărește-ne

Dedicarea noastră pentru produsele coapte a început în 1939. Ne mândrim cu faptul că oferim cele mai bune produse de panificație. 

Informatii

Urmareste-ne

© 2022 DESPREPAINE.RO – TOATE DREPTURILE REZERVATE